Elveszítette első helyét a CFR

Horváth Bálint Ottó 2019. december 08., 19:45

Tovább folytatódik a Kolozsvári CFR sikertelenségi szériája idegenben, miután 2–1-re kikapott az FC Botoșani otthonában. Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a címvédő elveszítette első helyét a ranglistán.

Archív Fotó: Facebook/UCVOficial

Az 1. Liga vasárnapi mérkőzésén a hazaiak részéről Ashkovski vezető góljára a CFR az első félidő közepére hamar egyenlíteni tudott Michael Pereira találatával. A vezetést azonban már nem tudta átvenni, pedig erre megvolt az esélye, de Rondon és Golofca is kihagyták helyzeteiket.

Ellenben a Botoșani élt a lehetőségével,

Mihai Roman fejesével ismét a moldvaiaknál volt az előny. A kolozsváriak a végén egy pontot megmenthettek volna, de Costache közelről a kapusba lőtt.

{A}

Akárcsak a szeptember végi kupamérkőzésen, amikor 2–2-es eredmény után tizenegyesekkel maradt alul, ismét vesztesen hagyta el a botoșani-i pályát a kolozsvári csapat. Újabb idegenbeli bajnoki vereségével pedig

elveszítette első helyét a ranglistán, mivel a második vasárnapi mérkőzésen az Astra hazai pályán legyőzte a Craiovát.

Dan Petrescu együttesére kiemelt fontosságú összecsapás vár, csütörtökön 19.55-től a Celtic Glasgowot fogadja az Európa Liga zárófordulójában, és egy pontra van szüksége a tizenhatoddöntőbe jutáshoz.

Labdarúgó 1. Liga, 20. forduló:

FC Botoșani–Kolozsvári CFR 2–1 (1–1).
Gólszerzők: Ashkovski (14.), Roman (71.), illetve Pereira (21.).
Botoșani: Pap – Haruț, Miron, Chindriș, Țigănașu – Rodriguez, Papa, Roman (Moussa, 86.), Ebenhofer, Ashkovski (Patache, 79.) – Ofosu (Keyta, 69.). Edző: Marius Croitoru.
CFR: Fernandez – Peteleu, Cestor, Vinicius, Pașcanu – Itu (Păun, 60.), Hoban, Djokovic, Pereira (Costache, 75.), Golofca (Petrila, 81.) – Rondon. Edző: Dan Petrescu.
Vezette: Marcel Bîrsan (Bukarest).

{Z1}

{S1}