Legyőzte Litvániát, vezeti csoportját a válogatott

Zátyi Tibor 2019. december 08., 18:51

Habár szombaton délután a romániai női válogatott hosszabbításban vereséget szenvedett a házigazda Bulgáriától a divízió 3-as jégkorong-világbajnokságon, vasárnap este Litvánia felett aratott drámai győzelmével javított és továbbra is vezeti a csoportot.

Nagy fölényben játszott a válogatott, ám csak a végén tudta lezárni a Litvánia elleni meccset • Forrás: Facebook/Federatia Romana de Hochei pe Gheata

George Pogăcean és Nagy Béla szövetségi edzők csapata az első harmadban hatalmas fölényben játszott, a nemzetközi szövetség hivatalos oldala szerint 15 alkalommal próbálkozott a gólszerzéssel, ám mindössze Antal Krisztina lövése kötött ki a litván kapuban.

{A}

A második harmadban sokkal kiegyensúlyozottabb volt a játék,

és habár ebben a húsz percben is többet próbálkozott Románia, a második szünet előtt pár másodperccel egyenlített az ellenfél.

Hasonlóan kiegyenlített volt a játék az utolsó harmadban is, az 50. percben Csiszér Tímea góljával ismét megszerezte a vezetést a romániai válogatott, ám meglepetésre az ellenfél emberhátrányban játszva megint egyenlített. A hajrát jobban bírta Románia,

másfél perc volt még hátra, amikor Csiszér duplázott, majd a végső sípszó előtt öt másodperccel Alina Oprea eldöntötte a három pont sorsát.

A divízió 2-be való feljutás az utolsó fordulóban dől el, kedden este nyolc órakor a második helyezett Belgium lesz az ellenfele a főleg csíki és gyergyói lányokból álló válogatottnak.

Női jégkorong, divízió 3-as világbajnokság, 4. forduló:
Litvánia–Románia 2–4 (0–1, 1–0, 1–3)
Gólszerzők: Klara Muller (40.), Anastasija Sesniova (57.), illetve Antal Krisztina (10.), Csiszér Tímea (51., 59.), Alina Oprea (60.).

További eredmény: Hongkong–Belgium 1–8. A Bulgária–Dél-Afrika mérkőzés vasárnap 20 órakor kezdődik.

Az utolsó fordulóban: kedden 13 órától Dél-Afrika–Litvánia, 16.30-tól Hongkong–Bulgária, 20 órától Románia–Belgium.

A csoport állása:
1. Románia 9 pont,
2. Belgium 6 (18–11),
3. Litvánia 6 (11–10),
4. Dél-Afrika 6 (10–15),
5. Bulgária 5,
6. Hongkong 1.