Sima GYHK-győzelem az Acélbikák ellen

Gergely Imre 2019. december 07., 22:19

Gyergyószentmiklóson ezen a hétvégén ünneplik a Szent Miklós Napokat. A városünnep vidám hangulatát a Gyergyói Hoki Klub győzelme koronázta meg. A piros-fehérek végig irányítani tudták a játékot és megérdemelten szerezték meg a 3 Erste Liga pontot.

Keményen védekezett a GYHK, három pont lett a jutalma Fotó: Vaduva István/GYHK

A hivatalos statisztika szerint szoros mérkőzés zajlott Gyergyószentmiklóson szombat este, a játék képe azonban nem ezt mutatta. Lényegesen több volt a veszélyes helyzet a dunaújvárosi Hughson kapuja előtt, mint a gyergyói Cooke ketrecénél.

{A}

Ezúttal nyoma sem volt annak a tanácstalanságnak és görcsösségnek, amit egy nappal korábban a Hokiklub Budapest elleni mérkőzésen láthattak a nézők.

Az első emberelőnyt kihagyta a házigazda, de rögtön ezután egy Bobcek lövés utáni kipattanót a kapu előtti kavarodásban Valdix küldte a hálóba.

Fotó: Vaduva István/GYHK

A második harmad némi késéssel kezdődött a rolba meghibásodása miatt, de aztán megoldódott a probléma, és a várakozás sem zökkentette ki a gyergyóiakat: Vorobjev növelte kettőre a különbséget. A középső harmad egyébként magas iramot hozott, mindkét oldalon bőven volt gólszerzési lehetőség, mindkét kapusnak bravúrokat kellett bemutatnia.

Az eredmény a harmadik harmadban változott legközelebb, amikor Pinczés lövése pattant meg Cooke előtt és ezzel szépített a Dunaújváros. Ennek ellenére nem tűnt úgy, hogy veszélybe kerülhet a hazai győzelem, magabiztosan hokizott a GYHK.

Aztán az 55. és az 57. perc között Ryan Rupert két emberelőnyös gólt lőtt, és Elekes-Datrabont is eredményes volt.

Ezzel végérvényesen eldőlt a találkozó.

Az utolsó percben betaláltak az Acélbikák is, de már sípszó után így ezt nem adták meg a játékvezetők. Nemtetszésüknek igen indulatosan adta jelét a vendégek kapitánya Azari, és így hamarabb mehetett zuhanyozni. A mérkőzés vége előtt 7 másodperccel Turcotte faragott a hátrányból, de a lényegen ez nem változtatott. 5–2-re nyert a Gyergyói Hoki Klub.

Fotó: Vaduva István/GYHK

A gyergyóiak számára hosszabb szünet jön az Erste Ligában. Legközelebb december 27-én játszanak ebben a sorozatban, amikor a Csíkszeredai Sportklub látogat Gyergyószentmiklósra.

Erste Liga alapszakasz
Gyergyói Hoki Klu–Dunaújvárosi Acélbikák 5–2 (1–0, 1–0, 3–2)
Gólszerzők: Andreas Validx (16.), Pavel Vorobjev (22.), Ryan Rupert (56. és 57), Elekes-Darabont Hunor (57.), illetve Pinczés Olivér (44.), Hugo Turcotte (60.)
Kapura lövések: 42–38
Kiállításpercek: 10–40 (ebből a dunaújvárosi Azari Zsoltnak, Kovács Brosnsonnak és Garret Hughsonnak 10-10 perc fegyelmi)

{G1}

{H1}