Mosolygó Mikulás Nóráért

Antal Erika 2019. december 07., 16:41

A Marosvásárhelyi Női Akadémia a Divers Egyesülettel összefogva az idén is megszervezte Mosolygó Mikulás elnevezésű rendezvényét. A rendezvény idei kiadásának bevételeit Ferencz Nóra gyógykezelésére ajánlják fel a szervezők.

Faragást, agyagozást tanultak a kicsik Fotó: Haáz Vince

Míg az előző években a vár valamelyik épülete, vagy bástyája adott helyszínt az eseménynek, idén a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház fogadta be a Mikulást és önkénteseit, valamint a kézműves kirakodó vásárt és a gyerekeknek szóló kézműves foglalkozásokat, társasjátékokat.

A színház földszinti és emeleti előcsarnoka szombaton megtelt az érdeklődőkkel. A belépőket személyesen a Mikulás üdvözölte, aki kifaggatta a kicsiket, hogy jók voltak-e az idén, tudnak-e verset mondani, vagy énekelni, és a közös fotózásokon is türelmesen helytállt.

Fotó: Haáz Vince

Ahogy Koreck Mária ötletgazda és az esemény főszervezője érdeklődésünkre elmondta, évről évre bebizonyosodik, hogy szükség van erre a rendezvényre,

a kisgyerekes családok szívesen eljönnek és néhány órát eltöltenek a Mikulás jelenlétében, játszanak, agyagoznak, gyöngyöt fűznek, mesét hallgatnak, megkóstolják a versenyre benevezett házi süteményeket.

„Olyan hangulat van itt, mint még a régi időkben, a karácsonyi ünnepek előtt, kicsik és nagyok ülnek együtt, játszanak, vagy kézműveskednek, mesét hallgatnak, egymásra figyelnek” – foglalta össze egy nagymama azt, hogy miért szeret kisunokáival részt venni a Mikulás-eseményen.

Gyéresi Jőlia mesét olvasott Fotó: Haáz Vince

Az idei rendezvényt Ferencz Nóra gyógykezelése érdekében szervezték, az adományokat, a süteményekért összegyűlt pénzt a kislány gyógyíttatására ajánlotta fel a Női Akadémia és a Divers Egyesület.

Koreck Mária elmondta, a Református Kollégium 10. osztályos diákjai önkéntességet vállaltak és 2000 lejt gyűjtöttek össze, amit át is adtak már a kislány édesapjának. Továbbá a bejárathoz elhelyezett adománydobozba lehetett tenni a pénzösszeget, minimum 5 lejt, amit szintén Nórának szántak a szervezők.

Kézművesek és érdeklődők a vásárban Fotó: Haáz Vince

Az eseményen fellépett a Kikerics és a Kökényes táncegyüttes, Gyéresi Júlia színművésznő De Segur grófnő Tündérmeséit olvasta fel, Nagy Enikő játékos mesemondást tartott, jótékonysági koncertet tartott Póra Zoli és a Stone Hill együttes, mesélt Kilyén Ilka színművésznő.

{A}