Példátlan összefogás: bejutott a Fölszállott a Páva döntőjébe a körtvélyfájai Szász Csanád

Simon Virág 2019. december 07., 14:03

Példátlan összefogásnak nevezte az édesapa, hogy közönségszavazás nyomán bejutott a Duna Televízió népzenei és néptáncos tehetségkutatójának, a Fölszállott a Páva döntőjébe kisfia, a kilenc éves Szász Csanád László.

Szász Csanád László a Fölszállott a Páva színpadán. A döntőben is szurkolhatunk neki Fotó: Mediaklikk.hu/Váradi Levente

A népzenei vetélkedő péntek esti műsorában a Marosvásárhelytől húsz kilométernyire található Körtvélyfájáról érkezett Szász Csanád, Csani aki a  Gyergyói medecéből gyűjtött népdalokat adott elő. Az előadás után Sebestyén Márta népdalénekes értékelte elsőként a szereplését, aki azt emelte ki, hogy

bár a kiválasztott népdalok leginkább érett férfiaknak valók, Csanád nagyon jól elő tudta adni őket, hiszen a huncutság, góbéság lerí róla.

„Még a szeme sem áll jól” – mondta Sebestyén Márta, aki úgy értékelte, hogy a huncut, pajkos dalok, mintha Csandára lettek volna szabva.  A zsűri értékelése után 47 pontja volt Csanádnak.

{K1}

A december 20-án tartandó döntőbe a zsűri minden kategória legjobbját juttatta tovább és a közösségszavazás nyomán egy versenyzőnek még lehetősége volt bekerülni a végső megmérettetésre.

13 országból szavaztak a nézők és a legtöbb szavazatot a legfiatalabb versenyző, a  körvélyfájai Szász Csanád kapta.

Édesapja, Szász Péter, a Székelyhonnak elmondta: nagyon örülnek annak, hogy ilyen összefogással sikerült a döntőbe juttatni fiát. Mint kiemelte külföldön élő ismerősök, rokonok is jelezték, hogy mozgósították az ismerőseiket és szavaztak. De a helybéliek és a környékbeliek is melléjük álltak, s nagyon sokan népszerűsítették a szavazás lehetőségét.

Egész Erdély összefogott, sőt még a határon túliak is, hogy Csani a döntőbe juthasson. Köszönjük szépen mindenkinek, aki biztatott és szavazott.  Csani nagyon jól van, örül, repül, ahogy ő mondja. Készül a döntőre, ahol szintén számít a közönség szavazataira

– fejtette ki az édesapa.

{A}