Tíz perc alatt esett össze az FK Csíkszereda

Józsa Csongor 2019. december 07., 13:10

Ígéretes első játékrészt követően három gólt kapott az FK Csíkszereda, a Bukaresti Metaloglobus visszavágott a labdarúgó 2. Liga találkozóján.

Ugyanaz az eredmény született, mint az őszi idényben Fotó: Pinti Attila

A labdarúgó másodosztály második játéknapján az FK Csíkszereda 3–0-ra nyert a Bukaresti Metaloglobus ellen. Szombaton délelőtt ennek a visszavágóját rendezték a 2. Liga huszonegyedik fordulójában.

{A}

Elszántan, jól kezdett a Valentin Suciu által irányított gárda. Az első lehetősége a 7. percben volt az FK-nak, 22 méteres szabadrúgást Kálmán a falba rúgta. Többet volt játékban a csíkszeredai együttes, mezőnyben járatta a labdát, igaz, hogy a próbálkozások a tizenhatosnál elhaltak. A fővárosiak is egy szabadrúgásból lőttek először kapura, a 20. percben Bordásnak akadt védenivalója.

A pihenő előtt Majzik tálalta Hodgyainak, aki a kapu előterében mellel átvette, kapásból rálőtte, a játékszer fölé szállt.

Teljesen más második félidőt játszott a két együttes. A bukarestiek rákapcsoltak, ezt nem tudta lereagálni az FK. Az 58. perben szögletet követően, Cazan maradt egyedül az ötös sarkánál, Bordás nagy bravúrjára volt szükség, hogy maradjon a 0–0.

Egy óra játék után tört meg a gólcsend, hosszan beívelt labdát nem tudott felszabadítani a csíki védelem, jól érkezett C. Herea, fejelte a hálóba a labdát (1–0).

Hat percre rá kettőre növelte előnyét a házigazda, O. Herea szolgálta ki remekül Chiriacot, aki tizenkettőről rászúrta, a kapufáról befelé pattant a játékszer (2–0).

Tíz perc leforgása alatt intézte le a találkozót a Metaloglobus, a 69. minutumban újból megzörgette a hálót, szépen ment végig a labda, Lungnak csak közelről be kellett pöccintenie.

3–0 után nem sok minden történt, a csíkszeredai csapat elfogyott, a bukarestiek visszavágtak az őszi idénybeli vereségért.

Az FK Csíkszereda a kiesőzóna közelében telelhet ki, ez volt a naptári év utolsó bajnoki összecsapása.

Labdarúgó 2. Liga, 21. forduló:

Bukaresti Metaloglobus–FK Csíkszereda 3–0 (0–0)
Gólszerzők: Claudiu Herea (60.), Radu Chiriac (66.), Daniel Lung (69.)
FK: Bordás Dániel – Raul Palmeș, Majzik Adrián, Lalic Slobodan, Pintér Norbert (Magyari Szilárd, 73.), Csűrös Attila, Marius Corbu (Simó Csongor, 76.), Bara Levente, Hodgyai László (Bajkó Barna, 73.), Erdei Carlo, Kálmán Szilárd. Edző: Valetin Suciu.

{Z1}

{S1}