Ezt a rangadót a Fradi nyerte

Zátyi Tibor 2019. december 06., 21:59

A jégkorong Erste Liga alapszakaszának utolsó Ferencvárosi TC–Csíkszeredai Sportklub rangadóját rendezték pénteken este. Ezúttal a címvédő akarata és jobb helyzetkihasználása érvényesült, az FTC 4–1-re nyert.

Küzdelmes, kemény meccset játszott a két fél, a Fradi jobban kihasználta lehetőségeit Fotó: FTC Jégkorong

Az első harmad közepén a házigazda hibáját követően került emberelőnybe a Sportklub, túl sok ferencvárosi játékos volt egyszerre a pályán, ám ezt nem tudta kihasználni a csíki csapat, és az emberhátrányban játszó FTC Switzer révén megszerezte a vezetést. A játékrész végén pár másodperc alatt kettős emberhátrányba kerültek a vendégek, előbb Pelley, majd Kuljash szállt ki a játékból.

A Sportklub hősiesen védekezett, ám a Fradi végül kihasználta a kettős emberelőnyt, így 2–0-nál jött az első szünet.

Hajszolta a szépítést a második harmadban a Sportklub és a 33. percben Pelley góljával faragott hátrányából. Ám sokáig nem volt szoros az állás, a Ferencvárostól Tóth is betalált. Ebben a játékrészben az FTC két emberhátrányt védekezett ki.

{A}

Az utolsó harmad a kiállításokról szólt, hol az egyik, hol a másik csapatból ültek ki a játékosok, a Sportklubtól előbb Bíró, majd Shalla kapott tíz perces kiállítást. A hajrá kezdetén időt kért a Sportklub vezetősége, levette Szamankov kapust, azonban nem sikerült közelebb férkőzni a Ferencvároshoz, Switzer csípett el egy korongot és az üresen álló csíki ketrecbe talált.

Nyolc győztes meccs után kapott ki ismét a Sportklub az Erste Ligában, ez volt a második rendes játékidőben elszenvedett veresége a szezonban. A csíkiak előnye így is tetemes az alapszakasz élén, 21 ponttal vezetnek a második, öt meccsel kevesebbet játszott Ferencvárossal szemben.

A korábbi három Fradi elleni meccset a Sportklub nyerte, kétszer a hosszabbításban, egyszer pedig a rendes játékidőben.

Folytatás vasárnap 19.30-kor az Újpest otthonában.

Jégkorong Erste Liga, alapszaksz:
Ferencvárosi TC–Csíkszeredai Sportklub 4–1 (2–0, 1–1, 1–0)
Gólszerzők: Switzer (10., 59.), Nagy (20.), Tóth (35.), illetve Pelley (33.).
Kiállítások: 16–30 perc.
Kapura lövések: 35–33.

{G1}

{H1}