Hargita megye mindhárom térségére jutott egy baleset

Székelyhon 2019. december 06., 16:57

Veszélyes kanyarban való kisodródás, és figyelmetlen autóvezetők miatt történtek balesetek csütörtökön Hargita megye-szerte. Az ütközések következtében többen is megsérültek – tájékoztat honlapján a Hargita Megyei Rendőr Főkapitányság.

Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

A gyergyóalfalu és Parajd közötti 13B jelzésű országúton ütközött össze egy személygépkocsi és egy kisteherautó csütörtökön délelőtt, mivel

a személyautó 36 éves zilahi sofőrje az egyik veszélyes kanyarban elvesztette uralmát a járműve fölött, átsodródott a menetirányával ellentétes sávra, ahol nekiütközött a szemből szabályosan közlekedő 26 éves marosvásárhelyi által vezetett kisteherautónak.

A balesetben könnyebben megsérült egy 53 éves utas. A rendőrségi vizsgálatokból kiderült, hogy egyik sofőr sem fogyasztott alkoholt. Az ügyben bűnügyi eljárást indítottak.

Három autó ütközött egymásnak szintén csütörtökön délután Székelyudvarhely közelében. A 15 óra 35 perckor bekövetkezett balesetben

egy 21 éves farkaslaki sofőr nekiütközött az előtte haladó, 58 éves székelyudvarhelyi férfi által vezetett járműnek, ami ennek következtében nekiment az előtte haladó, 51 éves felsőboldogfalvi sofőr járművének, amely jelezte balra térési szándékát, majd megállt, hogy elsőbbséget adjon egy szemből érkező járműnek.

A láncbaleset következtében ketten könnyebben megsérültek, a sofőrök közül senki nem fogyasztott alkoholt a balesetet megelőzően. Az ügyben bűnügyi eljárást indítottak.

Csíkszereda közelében is történt egy baleset csütörtökön délután: egy 59 éves csíkszentkirályi férfi Szentegyháza irányából haladt Csíkszereda felé a 13A jelzésű országúton, amikor

az egyik veszélyes kanyarban átsodródott a menetirányával ellentétes sávra, és nekiütközött egy szabályosan közlekedő 34 éves Vrancea megyei sofőr autójának.

A baleset következtében mindkét jármű utasa megsérült. A balesetet megelőzően egyik sofőr sem fogyasztott alkoholt. Az ügyben bűnügyi eljárást indított a rendőrség.

{A}