A klubot kizárták, a játékosokat felfüggesztették

Horváth Bálint Ottó 2019. december 06., 16:32

Tovább gyűrűzik a Brassói Corona női kézilabdacsapatánál kialakult doppingbotrány, ami következtében a Román Kézilabda-szövetség pénteki döntésének értelmében az együttest kizárták a Nemzeti Ligából és törölték az eddigi eredményeit.

A bajnokságban és a nemzetközi kupában sem léphetnek pályára a Brassói Corona játékosai Fotó: Facebook/CSM Corona Brasov

Mint ismert, kevéssel a Japánban zajló női világbajnokság előtt derült ki, hogy a román válogatott játékosokat is foglalkoztató élvonalbeli együttes kerete egy brassói klinikán intravénás lézerkezelést kapott, amit egyértelműen tilt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabályzata. Emiatt négy meghatározó játékosát, Eliza Buceschit, Cristina Laslót, Bianca Bazaliut és Daria Bucurt eltiltották a válogatottságtól, és nem utazhattak el a világbajnokságra.

Több meghatározó játékost eltiltották a válogatottságtól. Archív Fotó: Facebook/FRH

A Román Kézilabda-szövetség (FRH) fegyelmi bizottsága még szerdán ideglenesen felfüggesztette a Brassói Corona tizenhét kézilabdázójának játékjogát a Nemzeti Ligában, pénteken délután pedig közölte, hogy kizárta a klubot a bajnokságból. A doppingolással vádolt játékosok ügyében a Nemzeti Doppingellenes Ügynökség (ANAD) hozza meg a végső döntést.

{A}

A Brassói Corona tizenegy forduló után a második helyen állt a tizennégy csapatot felvonultató pontvadászatban a címvédő SCM Râmnicu Vâlcea mögött. Az együttes bejutott az EHF Kupa csoportkörébe is, de a nemzetközi porondon sem folytathatja szereplését, mivel az európai szövetség is kizárta a sorozatból. Amennyiben marad a brassóiak kizárása, helyüket a Besztercei Gloria veheti át.