Hazai jégen a GYHK, a Fradi és az UTE ellen játszik a Sportklub

Zátyi Tibor 2019. december 06., 09:02

Két-két mérkőzés vár a székelyföldi csapatokra a hétvégén a jégkorong Erste Ligában. Az éllovas Csíkszeredai Sportklub magyarországi túrán van, pénteken 19 órától a Ferencvárosi TC, vasárnap pedig az Újpest vendége lesz.

A vasárnapi súlyos vereséget jó játékkal feledtetné szurkolóival a GYHK Fotó: Pinti Attila

A GYHK-nak péntek este kötelező legyőznie a Hokiklub Budapestet, hiszen szombaton a Dunaújvárosi Acélbikák ellen már sokkal nehezebb lesz otthon tartania a pontokat.

A HK Budapest ellen pozitív a gyergyói csapat idei mérlege, három győzelem (ebből egy hosszabbítás utáni), míg a DAB 2–1-re vezet ebben a mutatóban. Valószínűleg a GYHK-szurkolók elégedettek lennének, ha csapatuk megismételné a november elején mutatott jó játékot, amikor ugyancsak hazai pályán 4–0-ra győztek a dunaújvárosiak ellen.

A GYHK legutóbbi két meccsén nem szerzett pontot az Erste Ligában,

múlt pénteken hiába vezetett kétszer is Fehérvár ellen, 3–2-re kikapott, majd vasárnap hatalmas zakóba szaladt bele Csíkszeredában, amikor a Sportklub 8–1-re győzött.

A csíki együttesre rangadó vár, pénteken 19 órakor a címvédő Ferencvárosi TC vendégeként lép jégre.

Ez lesz az alapszakasz utolsó Sportklub–Fradi összecsapása, az előző három kemény csatát és csíki sikereket hozott, Beczéék kétszer hosszabbításban, egyszer pedig a rendes játékidőben győzték le a bajnokot.

{A}

Vasárnap papíron már könnyebb mérkőzése lesz a Sportklubnak, a gyengébb formában lévő, legutóbbi hat Erste Liga-meccséből csupán egyet megnyert Újpestnél vendégeskedik.

Erste Liga, hétvégi program 

Pénteken 18.30-tól Gyergyói Hoki Klub–Hokiklub Budapest, Brassói Corona–Dunaújvárosi Acélbikák, Ferencvárosi TC–Csíkszeredai Sportklub; szombaton 18.30-tól Gyergyói HK–Dunaújvárosi Acélbikák, Brassói Corona–Hokiklub Budapest; vasárnap 19.30-tól Újpesti TE–Csíkszeredai Sportklub, DEAC–Ferencvárosi TC. 

{H1}