Szent Miklós-napi hangulatban Gyergyószentmiklós, már a Mikulás is megérkezett

Hegyi Zsuzsánna 2019. december 05., 18:06

A hagyományokhoz hűen a szabadtéri programok sorát ezúttal is a Gyergyói Seregszemle nyitotta meg a Szent Miklós Napokon. Csütörtök délelőtt óta zajlik Gyergyószentmiklóson a város védőszentjének tiszteletére szervezett rendezvénysorozat, amelyen a Mikulás is jelen volt.

Fotó: Hegyi Zsuzsanna

A helyi értékek megmutatásán és a sajátosságok értékelésén van a hangsúly az idei, rendhagyóan rövidebbre, háromnaposra zárt Szent Miklós Napokon. Ennek fényében szervezték meg a Gyergyószentmiklósi Seregszemlét, amelyen gyergyószentmiklósi civil szervezetek, egyesületek, intézmények ismertették tevékenységüket. 

{A}

A versenyszerű bemutatkozóra tizenegy csapat vállalkozott: a Hóvirág Néptáncegyüttes, a Fogarasy Mihály Általános Iskola, a Brill Dance Táncstúdió, a Kós Károly Általános Iskola, az Erdélyi Kárpát Egyesület, a Gyilkostó Adventure Egyesület, a Fogarasy Mihály Szakközépiskola, a Salamon Ernő Gimnázium, a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt, a Vaskertes Általános Iskola, valamint a tavalyi győztes Ritmikus Tornakör. A zsűri döntése szerint a győztes a Brill Dance Táncstúdió csapata lett, amely részéről Kovács Andrea vette át a Szent Miklós püspököt ábrázoló vándorszobrot.

Fotó: Hegyi Zsuzsanna

A seregszemle kiértékelője után kisgyerekeket alakító fiatalok foglalták el a színpadot, akik Szent Miklós érkezését várták, azt remélve, hogy a mai kornak megfelelő ajándékokat kapnak: okostelefont, játékkonzolt vagy épp virtuális valóságot megjelenítő szemüveget. Egyikük azonban nem ajándékot kért, csupán azt, hogy láthassa a piros ruhás jótevőt.

Fotó: Hegyi Zsuzsanna

Ezért társai kinevették, de a kisgyerek hite erősebb volt mindennél, és ennek köszönhetően megelevenedett Szent Miklós a jelenlévők előtt, majd a gyerekekhez szólt, kérve, hogy higgyenek a csodákban, a mesékben, a varázslatban. Higgyenek az ünnep és a találkozás örömében, mert ez minden ajándéknál fontosabb. Fülbemászó gyerekdalok és szemet gyönyörködtető tűzijáték volt idén Szent Miklós ajándéka.

Fotó: Hegyi Zsuzsanna

Fotó: Hegyi Zsuzsanna

Fotó: Hegyi Zsuzsanna