Egyirányú utcában, a forgalommal szembehajtva baleseteztek a rendőrök

Antal Erika 2019. december 05., 15:52

Üldözési akció közben balesetezett egy rendőrautó Marosvásárhelyen. A hatósági egység megpróbálva a menekülő személygépjármű elé kerülni, egyirányú utcába hajtott, azonban a forgalommal ellentétes irányba. Szerencsétlenségükre egy autó pont az akció közben fordult be az utcába.

Képünk illusztráció Fotó: 123RF

Szerda este a késői órákban a 112-es sürgősségi segélyhívószámon jelentették be szemtanúk, hogy fényszórók használata nélkül, a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel száguldozott egy személygépjármű a Marosvásárhely és Mezőbergenye közötti 152A jelzésű megyei úton. 

 A Maros megyei rendőrség munkatársai azonnal elindultak a száguldozó autó után, amelyet Marosszentkirályon, a Maros utcában értek utol. Az még mindig nem használta a fényszóróit, és továbbra is a megengedettnél jóval gyorsabban hajtott. A rendőrkocsi szirénázva a nyomába eredt, a gyorshajtó pedig Marosvásárhely felé vette az irányt, ahol a Gát utcába hajtott, majd a Szabadság utca és a Hadsereg tér közötti kis utcácskákban eltűnt a rendőrök szeme elől.

{A}

A rendőrök, megpróbálván az üldözött gépkocsival szembekerülni és azt meglepni, egy kis, egyirányú utcába hajtottak, azonban a forgalommal ellentétes irányba. Szerencsétlenségükre, a Szabadság utcából befordult egy másik gépkocsi, amelyet egy 44 éves marosvásárhelyi férfi vezetett, amellyel össze is ütköztek.

Sérültje nincs a balesetnek, csupán anyagi kár keletkezett mindkét járműben. Az esethez kiszálló rendőrök kollégáikat és a másik jármű vezetőjét is alkoholtesztnek vetették alá, de egyikük sem fogyasztott alkoholt. Az egyirányú utcába behajtó rendőrt felelősségre vonták.

Az autót, amelyet követtek, és amelyet szem elől tévesztettek, az éjszaka folyamán a Hadsereg téren találták meg vezető nélkül, akinek még nem sikerült a nyomára akadniuk – tájékoztatta portálunkat a rendőrségi szóvivő.