Késes rablási kísérlet miatt nyomoznak Csíkszeredában

Székelyhon 2019. december 05., 14:38

A rendőrséget riasztotta egy csíkszeredai taxisofőr szerdán este, miután – elmondása szerint – bántalmazták és megpróbálták kirabolni.

Nem mindennapi esetről számolt be a taxisofőr a rendőrségnek. Képünk illusztráció Fotó: Haáz Vince

A taxisofőr autójával a csíkszeredai vasútállomásnál tartózkodott szerdán este hat óra körül, amikor négy személy ült be hozzá, kérve egy Csíkszentimre községig tartó fuvart. Bő tíz perc elteltével, miután megérkeztek, a taxisofőr utasai – a rendőrségi jelentés szerint – megpróbáltak trükközni különböző indokokkal, hogy megússzák a fuvarköltséget.

Végül csak egyikük maradt az autóban, aki a hátsó ülésről – a taxisofőr vallomása szerint – kétszer fejen, egyszer pedig mellkason ütötte a sofőrt, aztán kést szegezett a torkához, követelve a járműben lévő pénzt. Kiszálltak az autóból, ám ekkor az agresszor megbotlott és elesett, amit gyorsan ki is használt a taxisofőr: visszaugrott a volánhoz és hazahajtott, így végül nem vehettek el tőle pénzt – áll a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Az ügyben nyomozást indítottak a gyanúsítottak azonosítása és felelősségre vonása érdekében.

{A}

Rövid nyomozást követően elkapták a rablási kísérlet gyanúsítottját a rendőrök. Mint arról a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Gheorge Filip tájékoztatott, a tett elkövetésével egy negyvenéves csíkszentimrei férfit gyanúsítanak, akit elő is állítottak. A férfi szabadlábon védekezhet, ellene minősített rablás címén indítottak eljárást.