Első alkalommal Promo Rally Székelyudvarhelyen

Zátyi Tibor 2019. december 04., 16:45

Már hatodik kiírásánál tart az amatőr autóversenyzőknek kiírt Promo Rally Total regionális bajnokság. Az idei szezon Barcarozsnyón kezdődött, a második fordulónak december 15-én Székelyudvarhely lesz a házigazdája.

Háromfordulós lesz a verseny. Archív Fotó: Promo Rally

„Nem véletlen, hogy a versenynaptárba helyszínként bekerült Székelyudvarhely. A szomszédos megyében nagy hagyományuk van az autóversenyeknek, és a helyi szervezőkkel, a Pro Motor Harghitával és a Maxx Racinggel az évek során mindig is jól együttműködtünk. Székelyudvarhelyt azért is vettük be a bajnokságba, mert a városban és környékén számos szenvedélyes autósportot gyakorló van, akik rendszeresen részt vesznek a Brassóban megrendezett versenyeken.

Továbbá az ilyen megmérettetésekkel lehetőséget adunk a bemutatkozásra az amatőr versenyzőknek, akik idővel akár profikká is válhatnak a motorsportban. Bízom benne, hogy népes mezőny lesz ott a december 15-ei rajtnál”

– nyilatkozta a Promo Rally Total projektmenedzsere, a brassói Cristian Andrei.

A helyi szervezők részéről a Maxx Racing elnökét, Ferencz Csabát szólaltattuk meg: „Hargita megyében számos amatőr autóversenyző van, nekik szeretnénk biztonságos körülmények között lehetőséget nyújtani a megmérettetésre. Többen is rendszeresen részt vettek a brassói ügyességi versenyek korábbi kiírásain.”

{P2}

A Promo Rally bajnokság második futamát december 15-én rendezik, a versenypálya a székelyudvarhelyi városi park és a városi strand közötti útszakaszon lesz kialakítva.

Jövő vasárnap reggel 8 órától 9.30-ig zajlik a feliratkozás és az autók technikai átvizsgálása, majd egy rövid eligazító után 10 órakor kezdődik a szabadedzés.

{A}

A verseny háromfordulós lesz, az első etap rajtja 11.30-kor, a másodiké 13 órakor, míg a harmadiké 14.30-kor lesz. A hivatalos eredmények kifüggesztése (16.30) után kezdődik a díjátadó.  Bővebb információkat és a verseny leírását a következő honlapon lehet megtalálni.