Több napon lesznek gépjárművezetői vizsgák

Kovács Attila 2019. december 04., 21:08

Megváltozott az ügyfélfogadás és a gépjárművezetői vizsgák programja a Hargita Megyei Gépjárművezetői Engedélyeket Kibocsátó és Járműbejegyzési Közszolgálatnál decembertől.

Fotó: Pinti Attila

Az intézmény közleményben ismertette a változásokat, amelyek elsősorban a pénteki napokat érintik, mivel akkor csak 12 óráig lesz ügyfélfogadás.

  • A gépjárművezetői engedély megszerzése érdekében minden hétfőn, kedden és csütörtökön tartanak elméleti vizsgákat, 11.15 és 14.30 óra között. A vizsgához szükséges dokumentumokat ugyanezeken a napokon 8 és 10.30 óra között lehet leadni, sorszám alapján.
  • A gyakorlati vizsgákon hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között lehet részt venni, illetve pénteken 8 és 12 óra között, az előjegyzésnek megfelelően. Azok a jelentkezők, akiknek a vezetés során nem sikerül átmenőt szerezniük, hétfőn, kedden és csütörtökön 13–15.30 óra között kérhetnek újabb vizsgaidőpontot.
  • Jogosítványcserére hétfőn, kedden és csütörtökön 10.50 és 15 óra között, illetve pénteken 8-tól 12 óráig lesz lehetőség, online előjegyzés vagy sorszám alapján.
  • Az ideiglenes rendszámok hétfőtől csütörtökig 8 és 10.30 óra között, valamint pénteken 8 és 12 óra között igényelhetők, ehhez szintén online előjegyzés vagy sorszám igénylése szükséges.
  • A járműbejegyzésre, -átírásra vagy az elvesztett, megrongálódott rendszámtáblák cseréjére vonatkozó kéréseket, illetve az ezekhez szükséges dokumentumokat hétfőtől csütörtökig 8 és 15, péntekenként 8 és 12 óra között fogadják. A kért iratok vagy számtáblák kibocsátását hétfőtől péntekig 11 és 12 óra között végzik, az igényléseket követő munkanapon.

Előjegyzési időpontokat online a drpciv.ro oldalon lehet foglalni, az adott napra szóló sorszámokat mindennap reggel bocsátják ki az intézmény székhelyén.

{A}

Minden hónap utolsó péntekén szünetel az ügyfélfogadás a Hargita Megyei Gépjárművezetői Engedélyeket Kibocsátó és Járműbejegyzési Közszolgálatnál.