Kézdivásárhelyen nyertek a gyergyóiak

Gergely Imre 2019. december 03., 21:37

Kétszer vezetett a GYHK, kétszer egyenlített, sőt fordított is a Steaua, aztán három újabb találattal megszerezte a győzelemért járó pontokat a gyergyószentmiklósi jégkorongcsapat.

Megdolgozott a pontokért a GYHK. Archív

Zagidullin lőtte a mérkőzés első gólját a 6. percben, de ezt nem követték újabbak Malcolm Cameron együttesének részéről az első harmadban, ellenben a Steaua eredményes volt Filip révén.

A szünet után három perccel Péter Zsolt köszönt be Catrinoinak, nem sokkal később azonban húsz másodperc alatt kettőt is vágtak a kézdivásárhelyi „házigazdák”. Előbb Deniszkin, majd Georgescu góljának örülhetett a Steaua. Ezután szintén Péter állította helyre az egyenlőséget, és Pesztunov hozta vissza a gyergyói vezetést.

{A}

A második szünetben 3–4 volt az állás, aztán az 55. percben Péter eljutott a mesterhármasig, és mint utóbb kiderült, ezzel beállította a végeredményt is.

Megszerezte a pontokat a GYHK, és készülhet a hétvégi, hazai Erste Liga meccsekre. Pénteken a Hokiklub Budapest, szombaton a Dunaújvárosi Acélbikák lesznek Gógáék vendégei.

Romániai jégkorongbajnokság, alapszakasz:
Bukaresti Steaua–Gyergyói Hoki Klub 3–5 (1–1, 2–3, 0–1).
Gólszerzők: Andrei Filip (16.), Andrej Deniszkin (25.), Mihail Georgescu (25.), illetve Albert Zagidullin (6.), Péter Zsolt (23., 29., 55.), Dmitrij Pesztunov (32.).
Kapura lövések: 22–33.
Kiállításpercek: 20–2 (ebből a Steauás Nimenkónak 10 perc fegyelmi).