Több mint fél tonna élelmiszer gyűlt össze egy hét alatt

Hegyi Zsuzsánna 2019. december 03., 18:19

Több mint fél tonna tartós élelmiszer gyűlt össze az Együtt, egymásért, szentmiklósiakért! elnevezésű adománygyűjtő program legelső hetén. A csomagokat kedden délben szállították ki a gyergyószentmiklósi szociális igazgatóság munkatársai és a Gyulafehérvári Caritas képviselői.

Fotó: Hegyi Zsuzsánna

A november 24-én indított megmozdulás első hetében több mint 500 kilogramm élelmiszert adományoztak a partner szervezetek és a gyergyószentmiklósiak.

„Többek között 200 kilogrammot is meghaladó lisztadomány, 180 kilogramm cukor, több mint 150 liter olaj, 300 darab konzerv, illetve 170 darab csokoládé gyűlt össze. Ezeket a kollegáim és a Gyulafehérvári Caritas munkatársai szállítják ki ezen a héten, elsősorban időseknek és sérülteket gondozó családoknak” – ismertette Gereőffy Imola, a szociális igazgatóság vezetője.

Az első héten összegyűlt adományokból hatvan családot tudnak megajándékozni.

A jótékonysági akció december 21-ig tart. Addig hétköznapokon a BB Marketben, a Kordiálban és a polgármesteri hivatal szociális osztályán fogadják az adományokat, szombatonként pedig a civil szervezetek által örökbe fogadott gyűjtőpontnál, a Sláger Centerben várják az adakozókat. Az adott héten összegyűlt felajánlásokat a következő hét elején szállítják ki a szociális osztály munkatársai a rászoruló családok részére.

A GYHK is csatlakozik a jótékonysági akcióhoz

A hétvégén két hazai Erste Liga-mérkőzése lesz a Gyergyói Hoki Klubnak. Pénteken a Budapest együttesét, szombaton a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadják. A pénteki találkozó nemcsak pontszerzésről szól majd, hanem ez alkalommal csatlakoznak az Együtt, egymásért, szentmiklósiakért! akcióhoz is, ezért arra kérik a közönséget, hogy aki teheti, tartós élelmiszert hozzon a meccsre, amelyet majd a hokisok juttatnak el a szociális igazgatóságra.

{A}