Javaslatot várnak a vadászok, hogy kit támogassanak a jótékonysági akciójukkal

Fülöp-Székely Botond 2019. december 03., 21:36

Rászoruló udvarhelyszéki család vagy személy kiválasztásához kéri a lakók segítségét a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület, amely jótékonysági vadászatot tervez. Az ott összegyűlt pénzzel a javasoltak közül kiválasztott, nehéz helyzetben lévő egyént támogatnák.

Jó célért dördülnek el a puskák decemberben Fotó: Fülöp-Székely Botond

Miután a résztvevők tavalyi hozzáállásának köszönhetően lakókocsit vásárolhattak egy istállóban kialakított szobában élő homoródremetei kisfiúnak és édesapjának, a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület úgy döntött, idén is megszervezi a Romániában egyedinek számító jótékonysági vadászatot – tájékoztatta lapunkat Jakab Attila, a szervezet elnöke. Mint mondta, korábbi kezdeményezésük nagy sikernek örvendett – ráadásul a kisfiút mai napig támogatják tanulmányaiban –, ezen felbuzdulva szeretnének ismét segíteni valakinek.

Javaslatokat várnak

Még nincs konkrét elképzelésük arról, hogy kit támogassanak, ebben kérik a lakók segítségét – magyarázta Jakab Attila.

A lényeg, hogy udvarhelyszéki, nehéz körülmények között élő, esetleg betegeskedő személyeket vagy családokat javasoljanak.

Közülük fogják ugyanis kiválasztani, hogy kinek és mivel segítenek a vadászaton összegyűlt pénzből. A javaslatokat december 9-éig várják az avpstarnavamare@yahoo.com e-mail-címen vagy a 0740–436600-as telefonszámon, illetve az egyesület Facebook-oldalán.

Szemben a megbélyegzésekkel

Jakab Attila rámutatott, az elmúlt években számtalan negatív megbélyegzést kaptak a vadászok, sokan egyszerű gyilkosoknak nevezik őket, ezt szeretnék megcáfolni a jótékonysági akcióval.

{A}

„Szeretnénk, ha az emberek megértenék, hogy mi nem gyilkosok vagyunk. A vadászok egy összetartó társadalmi rétegnek számítanak, akik igenis képesek összefogni, ha valakinek segíteni kell. Erről szól a mostani akció is” – magyarázta az egyesület elnöke. Egyébként a jótékonysági vadászat konkrét helyszínét még nem határozták meg, ez ugyanis attól függ, hogy hányan jelzik majd részvételi szándékukat. Csak annyi biztos, hogy az egyesület vadászterületén lesz, és

vaddisznók lesznek a célpontok.

Erről bővebb információkat nyújtanak az elkövetkezőkben, a nevezési díjat és a konkrét időpontot is beleértve.

{K1}