A nehéz helyzetben élő Klári és Olga néni megsegítésére gyűjtenek

Székelyhon 2019. december 03., 17:24

A csíktaplocai kutyamenhely közelében élő két „barakklakó”, azaz Olga néni és Klári néni számára kezdeményezett gyűjtést a menhelyet működtető Pro Animalia Alapítvány a Facebook-oldalán.

Az utóbbi években noha javultak Olga néni életkörülményei, még mindig elkél a segítség Fotó: Pinti Attila

A két szegény sorban élő néni nehéz körülményeiről korábban mi is beszámoltunk olvasóinknak. Olga néniről itt, míg Klári néniről itt írtunk. Akkor a már véglegesen megszüntetett szemétgödörben guberálva tengették életüket, a telep bezárásával még nehezebbé vált sorsuk.

{A}

Azóta mindketten egy-egy fémbarakkban laknak a menhely szomszédságában, jövedelmük minimális vagy semmi (csak Olga néninek van szociális nyugdíja) nem tudnak abból megfelelő módon gondoskodni magukról télen.

 Az adományozókat a kutyamenhely munkatársai arra kérik, hogy tűzifával és élelemmel lássák el a két nénit, hogy könnyebben tudják átvészelni ezt a telet is.

„A nekik szánt dolgokat direkt hozzájuk is el lehet vinni (a Szépvíz felé vezető úton kell behajtani jobbra), vagy a menhelyre is. Aki nem tudja ide kijuttatni, de segítene, hagyhat csomagot, adományt a részükre Bodó doktor úr Vörösmarty utcai rendelőjében is, mi eljuttatjuk hozzájuk”–  áll a felhívásukban.

{K1}

{K2}