George Pușcaș az év játékosa, Răzvan Lucescu a legjobb edző

Horváth Bálint Ottó 2019. december 03., 15:35

A román felnőtt labdarúgó-válogatott és az angol másodosztályú Reading futballistája, George Pușcaș kapta az év játékosa díjat a hétfőn este megrendezett Román Labdarúgógála keretében. A legjobb edzőnek a nemrég ázsiai Bajnokok Ligáját nyert Răzvan Lucescut választották.

George Pușcaș idén a román felnőtt és az ifjúsági válogatottban is játszott Fotó: UEFA

George Pușcaș két díjat is bezsebelt, az év játékosának járó elismerés mellett ugyanis a legjobb csatárnak választották. A 23 éves labdarúgó a nyáron részt vett a román ifjúsági, U21-es korosztályú csapattal az olaszországi Európa-bajnokságon, amellyel az elődöntőig jutott, majd alapember volt a felnőtt válogatott Eb-selejtezőin is.

Az angol másodosztályban, a Reading együttesénél légióskodó George Pușcaș két tapasztalt labdarúgót, Claudiu Keşerut (Ludogorec) és Ciprian Deacot (Kolozsvári CFR), illetve a szintén korosztályos csapatban játszott Ionuţ Radut (Genoa) előzte meg az év játékosa címért, utóbbi a legjobb kapusnak járó díjat vette át.

{A}

Emellett még számos elismerést osztottak ki, többek között az év védőjének a bajnok Kolozsvári CFR-től az FCSB-hez igazolt Cristian Maneát, a legjobb középpályásnak Ciprian Deacot, a legjobb idegenlégiósnak Billel Omranit (Kolozsvári CFR), a legeredményesebb játékosnak Claudiu Keşerut, a legjobb fiatal labdarúgónak pedig Valentin Mihăilăt (Universitatea Craiova) választották.

Răzvan Lucescu rangos trófeákat nyert két külföldi együttes vezetőedzőjeként Fotó: Facebook/Al-Hilal

Az év edzője Răzvan Lucescu lett, aki májusban a görög bajnokságot és a kupát is megnyerte a PAOK Szalonikivel, múlt hónapban pedig elhódította az ázsiai Bajnokok Ligáját a szaúd-arábiai Al-Hilal együttesével. Răzvan Lucescu a román válogatott nemrég kinevezett új szövetségi kapitányát, Mirel Rădoit – aki az ifjúsági csapat szakvezetőjeként kiemelkedően teljesített az idei korosztályos kontinenstornán –, valamint a Kolozsvári CFR-rel az Európa Ligában vitézkedő és bajnoki címet nyert Dan Petrescut előzte meg.