Festményt karácsonyra: jótékonysági célból

Antal Erika 2019. december 03., 14:16

Jung Ildikó marosvásárhelyi nyugalmazott ügyvéd, festőművész ötletét karolta fel a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház és az Együtt a Daganatos Gyermekekért Egyesület közreműködésével képzőművészeti kiállításnak adott helyet a színház emeleti előcsarnokában.

Jung Ildikó a daganatos gyerekeknek akar örömöt szerezni Fotó: Haáz Vince

Az esemény keddi megnyitóján Gáspárik Attila színházigazgató arról beszélt, hogy a színház a kultúra mellett a társadalmi felelősségvállalásból is kiveszi részét, és

felkarolja azokat a civil kezdeményezéseket, amelyek jobbá teszik a közvetlen környezetüket.

Kiállításmegnyitó a színház előterében Fotó: Haáz Vince

A Képzőművészek Marosvásárhelyi Egyesületének nevében Jung Ildikó elmondta, nem új z ötlet, hiszen már tavaly is szervezett hasonlót a daganatos gyermekek érdekében. Lapunk érdeklődésére elmondta, a mostani kiállítás helyszínéül azért is választotta a színházat, hogy minél többen láthassák a képeket, előadások előtt, azok szüneteiben adományozhassanak, akik érzékenyek az ilyen problémákra és segíteni szeretnének.

Ajándékot szeretnénk adni a beteg gyerekeknek, esetleg olyan gyógyszert megvásárolni, amely a szülők anyagi kereteit kimerítik

– fogalmazott Jung Ildikó, hozzátéve, hogy hasonló eseményeket tervez szervezni a jövőben is.

Fotó: Haáz Vince

A tárlaton, január 10-ig, tizenhárom festmény látható: Albert Olga, Barabás József, Jung Ildikó, Kakasi Irén, Kovács Ágnes, Mureșan Vasile, Neagoi Zsófia, Soó Emma és Veres Zsuzsa alkotásai. Az árak 300, 400 és 600 lej között változnak. Ezeknél, ha valaki többet szeretne adni egy-egy képért, azt is szívesen fogadják – mondták a szervezők.

{K1}

A megnyitón Gáspárik Attila a színház által kezdeményezett karácsonyi adományozásra is felhívta a figyelmet. A Csomagolj mosolyt idén Karácsonyra! adománygyűjtő felhívás keretében a cipősdoboznyi ajándékcsomagokat december 12-ig lehet elhelyezni a Nemzeti Színház bejáratainál (a főbejáratnál található adományládába – kedd-pénteki napokon 9 és 15 óra között és az előadások kezdete előtt egy órával –, valamint a művészbejárónál (a Kisterem bejáratánál) naponta 8 és 22 óra között.

Fotó: Haáz Vince

Fotó: Haáz Vince