Még idén elkészül a gyergyói tanuszoda tetőszerkezete

Barabás Orsolya 2019. december 03., 19:31

Jelenleg a vasazási, alapozás-erősítési munkálatokkal dolgoznak a gyergyószentmiklósi épülő tanuszodánál, de a tervek szerint még idén elkészül a megrendelt tetőszerkezet, és amint megérkezik, azt is igyekeznek a helyére rakni.

Fotó: Barabás Orsolya

A tervek szerint 2020 második felére lehet kész Gyergyószentmiklóson, a műjégpálya szomszédságában épülő tanuszoda, amire már rég várnak az itt élők, hiszen ilyen jellegű létesítmény eddig nem volt a városban.

Megrendelték, és gyártják már a tetőszerkezetet, ami 2-3 héten belül érkezhet meg. Ragasztott gerendából, speciális technológiával készül, és az időjárás függvényében körülbelül kéthetes szerelési munkálatok szükségesek majd, hogy az uszodát befödjék

– ismertette Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere. Ideális esetben ezt követően el tudják kezdeni a belső munkálatokat is, de tavasszal-nyár elején lesz majd nagyobb előrehaladás.

{A}

Az épületben 25x15 méteres úszómedence lesz, mellette öltözők, zuhanyzók.

Az elképzelések szerint azonban szeretnék tovább bővíteni a tanuszodát, ami a Fejlesztési Minisztérium támogatásának köszönhetően valósul meg.

Egy másik szárny is épülne majd, amelyben gyerekmedencék, szauna, jakuzzi is helyet kapna, hogy akár egész napos családi programként lehessen igénybe venni a létesítményt.

A tanuszoda működtetése helyi költségvetésből történik majd, a Városi Sport Klub adminisztrálásával.