Hideg lesz pár napig, és még havazhat is

Székelyhon 2019. december 02., 18:46

Országszerte hideg lesz az elkövetkező napokban, az éjszakai hőmérsékletek általában fagypont alatt lesznek, azonban december 7-e után enyhe felmelegedés várható, bővebb csapadékokra 10-e után kell számítani.

Archív Fotó: Veres Nándor

Erdélyben a mínuszok lesznek jellemzők az időszak első napjaiban, reggelente és éjszakánként a hőmérők higanyszála mínusz 8 fokig süllyed. A nappali maximumok 0 és 4 fok között alakulnak. A december 7-e és 10-e közötti felmelegedés időszakában nappal 4 és 8 Celsius-fok között, éjszaka mínusz 2 és 1 fok között alakulnak a hőmérsékletek.

Ezt követően a jelzett időszak végéig a megszokottnál valamivel magasabb nappali hőmérsékletek várhatók. Az első hét elején

havazásokra lehet számítani,

a második héten szintén előfordulhat csapadék, de már nem feltétlenül hó formájában.

{A}

Hegyvidéken mínusz 6 és mínusz 2 Celsius-fok között alakulnak a nappali, illetve mínusz 12 és mínusz 8 fok között az éjszakai hőmérsékletek az időszak elején. December 6-a és 10-e között emelkednek a nappali hőmérsékletek, 2 és 6 fok között alakulnak a maximumok, az éjszakai minimumok pedig mínusz 5 és mínusz 1 fok között. A jelzett időszak elején havazni fog a hegyekben, majd legközelebb december 10-e után valószínű ismét havazás.