Szabálytalanul előztek, nem adtak elsőbbséget – baleset lett a vége

Székelyhon 2019. december 02., 14:31

Elsőbbség meg nem adása és szabálytalan előzés miatt történtek sérüléssel és jelentős anyagi kárral járó balesetek Felcsíkon és Csíkszeredában az elmúlt napokban.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Szabálytalan előzés miatt történt baleset vasárnap délben Csíkkarcfalvánál az 578-as európai úton. A 12 óra 10 perckor bekövetkezett balesetben egy 18 éves csíkszentdomokosi fiatal szabálytalan előzésbe kezdett egy előzést tiltó szakaszon, és nekiütközött egy szabályosan balra térő 44 éves karcfalvi által vezetett autónak. A balesetben a vétlen autó sofőrje súlyosan, míg a balesetet okozó sofőr könnyebben sérült. A két autóvezető közül egyik sem volt alkohol befolyása alatt. Az ügyben bűnügyi eljárás indult – tájékoztat közleményben a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

{A}

Pénteken délután Csíkszeredában egy 71 éves helyi sofőr a Bolyai utcából kitérve egy, a Szász Endre utcán szabályosan közlekedő járműnek ütközött, amelyet egy 19 éves csíkszeredai vezetett. Az ütközés következtében mindkét sofőr és egy húsz éves gyilkostói utas is megsérült, a balesetben pedig mintegy 35 ezer lejes kár keletkezett. A sofőrök közül egyik sem volt alkohol befolyása alatt.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés címén indítottak eljárást.