Nehéz a parkolás az egészségügyi intézmények előtt, ezen változtatnának

Antal Erika 2019. december 02., 09:58

Marosvásárhelyen évek óta nagy gondot jelent a 2-es számú Poliklinika és az 1-es számú Fogászati Klinika előtti parkolás. Ez a jövőtől megváltozik, ugyanis a Maros Megyei Tanács által finanszírozott két egészségügyi intézmény melletti parkoló felújítása hamarosan elkezdődhet.

A zsúfoltság az egészségügyi intézmények előtt is jellemző Fotó: Haáz Vince

Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke a sajtónak elmondta, közel két és fél millió lejt szánnak a Maros Megyei Klinikai Kórház és a Dicsőszentmártoni Gheorghe Marinescu Kórház számára. Ebből az összegből

a parkolófelújítás mellett új orvosi eszközök vásárlására is jut, ugyanakkor az 1-es számú Fertőző Klinikán egy új felvonót is építenek, amit a betegek használhatnak majd.

{A}

Dicsőszentmártoni tervek

Dicsőszentmártonban a Gheorghe Marinescu kórház alagsorának felújítása és korszerűsítése szerepel a sürgősen elvégzendő munkálatok között. Ennek érdekében a beruházás műszaki-gazdasági dokumentációját és műszaki-gazdasági mutatóit kell leghamarabb elvégezni. Ahogy Péter Ferenc hangsúlyozta, a beruházás azért is fontos, mivel

a központi pavilon alagsorának fele jelenleg használhatatlan a nedvesség miatt, a szigetelés tönkrement, ezért folyamatos a szivárgás, ez pedig az épület állapotának további romlását okozza, az alapok stabilitásának a csökkenéséhez vezet.

Ráadásul az állandó beázások és a folyamatosan magas páratartalom a penészgombák és rovarok elszaporodásához is vezetett. A két beruházás értéke összesen 2,4 millió lej.