Pontokat hullajtott el a Kolozsvári CFR

Józsa Csongor 2019. december 01., 21:20

Négy hónapja nem nyert idegenben a Kolozsvári CFR. A címvédő az előnyt megszerezte a Nagyszebeni Hermannstadt otthonában, a végjátékban volt válasza a házigazdának a labdarúgó 1. Liga vasárnap esti meccsén.

Döntetlennel zárult az összecsapás Fotó: Facebook/CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

A Hermannstadt visszaköltözött saját városába, az idény eddigi hazai összecsapásait Marosvásárhelyen rendezte, ezúttal a felújított nagyszebeni stadionban fogadta a címvédőt – telt ház előtt – a labdarúgó 1. Liga alapszakaszának tizennyolcadik fordulójában.

{A}

A Dan Petrescu által irányított gárda csütörtök este az Európa Ligában játszott a Lazio ellen, ez meg is látszott a kezdőcsapaton, több helyen is változtatott a tréner. A házigazdák szeptember eleje óta nem nyertek a pontvadászatban, azóta kilenc mérkőzésen öt döntetlent és négy vereséget jegyeztek.

A CFR irányította a mérkőzést, többet volt mezőnyben, igazi nagy gólhelyzetet viszont nem tudott kialakítani. Jobbára eseménytelen volt az első játékrész, amire felkaphattuk a fejünket az egy-egy olyan szituáció volt, amikor a csapatok tizenegyest reklamáltak a sípmesternél.

A második félidő elején sem változott sok minden. A hazaiak térfelén zajlott a játék, a listavezető próbált nagyobb nyomást tenni ellenlábasára, de gólhelyzetig nem jutottak el.

A 65. percig kellett várni az első nagy védésre, oldalról elvégzett szabadrúgásból Deac tekerte középre, Vinicius fejelte rá, a kapus kitornázta a léc alól a labdát. Ezt követte Hoban lövése húszról, épp, hogy mellé ment.

A CFR-nyomás a 80. percben érett góllá: Rondon fejjel csúsztatott meg egy ívelést, ugratta Omranit, aki a kapussal szemben nem hibázott (1–0).

A megszerzett előnyt nem tudta megtartani a bajnokcsapat, a 85. percben egy lövésbe Pașcanu kézzel ért bele, mivel a védő ezt a büntetőterületen belül tette, a hazaiak tizenegyeshez jutottak: Petrescu magabiztosan értékesítette (1–1).

Pontosztozkodással zárult a párharc, a Kolozsvári CFR augusztus 3-án nyert utoljára az élvonalban idegenben, a nagyszebeniek pedig tízre gyarapították nyeretlenségük számát.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 18. forduló:

Nagyszebeni Hermannstadt–Kolozsvári CFR 1–1 (0–0)
Gól: Petrișor Petrescu (85., büntetőből), illetve Billel Omrani (80.).
Nagyszebeni Stadion, vezette. Lucian Rusandru.
Hermannstadt: Figueiredo – Luchin (Rimane, 69.), O. Viera, I. Stoica, Opruț – P. Petrescu, Dâlbea, L. Dumitriu – A. Vodă (Persano 52.), Debeljuh (Romario, 41.), Bușu. Edző: Eugen Neagoe.
CFR: Collado - Susic, Vinicius, Boli (Pașcanu, 55.), Camora - Itu (Rondon, 77.), Hoban, Bordeianu - C. Deac, L. Traore, Costache (Omrani, 46.). Edző: Dan Petrescu.

{Z1}

{S1}