Svéd szakemberre bízták a gyergyói utánpótlás-nevelést

Gergely Imre 2019. december 01., 18:01

Nagy tapasztalattal bíró edző szerződtetéséről döntött közösen a Gyergyói Hoki Klub és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. A karrierje nagy részében a svéd utánpótlásban dolgozott Peter Bolin éveken át Svédország női jégkorong-válogatottjának stábjához is tartozott.

A jégkorongozó gyerekek, fiatalok fejlődése a fő cél. Archív Fotó: Facebook/Székelyföldi Jégkorong Akadémia

A szakember feladata a gyergyói edzők irányítása, képzése és a jégkorongozó gyerekek, fiatalok fejlesztéséért végzett munkában való közvetlen részvétel lesz. Erről közösen döntöttek azon intézmények illetékesei, akik a gyergyószentmiklósi jégkorong fejlesztésében érdekeltek, azaz a Gyergyói Hoki Klub, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, a Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklub és a város vezetése.

{A}

Peter Bolin december 1-jétől kezdi el a munkáját Gyergyószentmiklóson, és első fázisban a 2020–2021-es idény végéig érvényes a szerződése. A Gyergyói Hoki Klub közölte, a cél, hogy

az összehangolt, magas szintű szakmai munka, közös törekvés által a gyergyószéki jégkorong-utánpótlásból olyan játékosok nőjenek ki, akik itthon és nemzetközi szinten is sikereket és elismertséget érhetnek el, illetve akikre mindannyian büszkék lehetnek.