Ismét hengerelt a Sepsi-SIC

Sánta Imre 2019. december 01., 11:34

Visszatért korábbi sikereinek helyszínére a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC, a női kosárlabda bajnokság 9. fordulójában a Szabó Kati Sportcsarnokban lejátszott mérkőzésen a Konstancai Phoenix ellen aratott fölényes győzelmet.

Nagy fölényben játszottak a szentgyörgyiek

Miután a Galatasaray Isztanbul legyőzésével bebiztosították továbbjutásukat az Európa Kupa egyenes kieséses szakaszába, a zöld-fehérek a hazai pontvadászatban folytatták győzelmi sorozatukat. A Phoenix elleni találkozón Zoran Mikes a fiataloknak is több lehetőséget adott, akik meghálálva a bizalmat, derekasan kivették részüket a sikerből.

Mandache és Butler kezdték meg a pontgyártást, amire a túloldalon Brozoski még válaszolt, de a következő percekben hamar kiderült, hogy

a két együttes nincs azonos súlycsoportban.

A vendégek az első negyedben mindössze hat pontot szereztek, így a címvédő már az első tíz perc után jelentős előnyt alakított ki (20–6).

{A}

A folytatásban is minden hasonló forgatókönyv szerint alakult, a Sepsi-SIC nagy fölényben játszott, a tengerparti csapat csak elvétve volt eredményes. A különbség percről percre nőtt, és a mérkőzés felénél Zoran Mikes tanítványai már huszonhárom ponttal vezettek (37–14).

Szünet után kissé kiegyensúlyozottabbá vált a játék, mindkét csapat játékát sok hiba tarkította, az utolsó tíz percben azonban

ismét rákapcsoltak a zöld-fehérek, és lehengerlő játékkal biztosították be nagyarányú győzelmüket (78–35).

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a Phoenix amerikai légiósa, a 21 pontot szerző Lauren Brozoski lett, míg hazai oldalon Pasic és Topuzovic 11-11 pontig jutottak.

A Sepsi-SIC legközelebb december 7-én játszik újabb bajnoki mérkőzést a Bukaresti Rapid vendégeként, de addig az Európa Kupa csoportkörének utolsó fordulójában a svéd Lulea BBK együttesét fogadja hazai pályán, a találkozót december 5-én, csütörtökön 19 órakor rendezik a Sepsi Arénában.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, Keleti csoport, 9. forduló:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–Konstancai Phoenix 78–35 (20–6, 17–8, 14–9, 27–12).
Sepsi-SIC: Pasic 11, Mandache 10, Kovács 8 (1x3), Gödri-Părău 7 (1x3), Butler 5. Cserék: Topuzovic 11 (2x3), Brewer 8 (2x3), Orbán 8, Cătinean 6, Demeter 2, Vucetic 2, Mîrne-Nagy. Edző: Zoran Mikes.
Phoenix: Brozoski 21 (3x3), Scott 8, Erak 2, Vați, Geleriu. Cserék: Matijevic 4, Marcu, Vulic, Mititelu, Florea. Edző: Carmin Popa.
Játékvezetők: Cristian Trofim, Ștefan Atomulese, Alexandru Nicolau.