Megállíthatatlan a Szejke SK

Zátyi Tibor 2019. november 30., 20:44

Az őszi idény utolsó hazai találkozóján a tizenhárom gólig jutott Komporály Attila vezetésével a Székelyudvarhelyi Szejke SK 34–30-ra legyőzte a Kolozsvári U-t a férfi kézilabda másodosztályban.

Komporály Attila tizenhárom gólt dobott a mérkőzésen Fotó: Erdély Bálint Előd

A C csoport rangadóján az előző idényben a Bölények Ligájában szerepelt Kolozsvári Universitatea látogatott szombaton este a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokba.

Szorosan alakult az első félidő, egymás góljaira válaszoltak a csapatok, fej fej mellett haladtak, egyik gárda sem tudott meglépni az eredményjelzőn. Az utolsó tíz percben nagyon kijött a lépés a házigazdának, hiába kért időt a kolozsvári csapat vezetőedzője,

nem lehetett megállítani az udvarhelyieket, akik a szünetre hat gólos előnnyel mehettek pihenni (22–16).

Fotó: Erdély Bálint Előd

Térfélcserét követően ismét kiegyenlített játék zajlott a pályán, Kolozsvár pedig fokozatosan kezdte lefaragni hátrányát, a 46. percben már csak kettővel vezetett a Szejke (26–24). Ennél közelebb már nem tudott férkőzni az U, a mérkőzés hajrájában nem volt kérdés, melyik csapaté lesz a három pont, a Szejke 34–30-ra nyerte a találkozót. A nagyszerű győzelmet kissé beárnyékolja Orbán Szilárd kapus súlyosnak tűnő sérülése.

{A}

Az őszi idényben még egy mérkőzése maradt a Szejkének, a Tordai Potaissa II. elleni találkozó december 9-én, hétfőn 17 órától lesz a tordai Gheorghe Barițiu sportcsarnokban.

Székelyudvarhelyi Szejke SK–Kolozsvári Universitatea 34–30 (22–16)
Gólszerzők: Komporály 13, Balázs 7, Kónya 5, Csibi, Mihály, Szász 2–2, Jére, Fekete, Lőrinczi 1–1.
Játszott még: Orbán, Jobb – Pál, Kopacz. Vezetőedző: Sipos Lóránt.
Kiállítások: 6, illetve 6 perc
Hétméteresek: 2/1, illetve 2/1

{Z1}

{S1}