Otthon is legyőzte Craiovát a Sepsi OSK

Horváth Bálint Ottó 2019. november 30., 19:35

Megszakította nyeretlenségi sorozatát, hazai pályán 1–0-ra legyőzte az Universitatea Craiovát a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK. Leo Grozavu vezetőedző első győzelmét érte el csapatával, amely jövő héten szerdán a bajnok Kolozsvári CFR-vel mérkőzik meg.

Safranko korai gólja győzelmet ért a Sepsi OSK-nak Fotó: Facebook/Universitatea Craiova

A szombat esti találkozó első nagy helyzetét még a vendégek hagyták ki, Nițu közelről mellé lőtt. A Sepsi OSK viszont a 8. percben gólra váltotta komoly lehetőségét, Ștefan beadásából

Safranko megszerezte első találatát a sepsiszentgyörgyi csapatnál, kihasználva Ferreira nagy hibáját.

Sőt alig tíz perc múlva megduplázhatták volna előnyüket a hazaiak, viszont Ștefănescu lövését lábbal védte a Craiova kapusa.

Fotó: Facebook/Universitatea Craiova

A számos gólhelyzetet hozott első félidő hátralévő részében még egy szabadrúgásnál Carnat is közel volt a gólhoz, a másik oldalon pedig

az oltyánok háromszor is egyenlíthettek volna,

Cicâldău emelése kevéssel kerülte el a kaput, Mihăilă lövése a kapufán csattant, Ivan ziccerénél Niczuly hárított.

{A}

Ennél gyengébb volt az iram, és kevesebb helyzet alakult ki a mérkőzés második részében, a Craiova volt veszélyesebb, Zakaric lövésénél ismét védett a Sepsi OSK kapusa, Cicâldău pedig óriási lehetőséget rontott el.

A Leo Grozavu által irányított háromszékiek ritkán jutottak el a craiovai kapu előterébe, a mezőnyben azonban remekül tartották magukat, és a végéig sikerült megőrizniük minimális győzelmüket.

{P3}

Akárcsak idegenben, a sepsiszentgyörgyi együttes hazai pályán is 1–0-ra legyőzte az Universitateát, és megszakította hétmeccses nyeretlenségi sorozatát a bajnokságban.

Hétközi forduló következik az 1. Ligában, a Sepsi OSK szerdán 18 órától erdélyi rangadót játszik a címvédő Kolozsvári CFR otthonában.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 18. forduló:

Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Universitatea Craiova 1–0 (1–0).
Gólszerző: Safranko (8.).
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Barisic, Diakhite, Ștefan – Vașvari, Velev, Fülöp (Salli, 75.), Ștefănescu, Carnat (Andrezly, 62.) – Safranko (Karanovic, 87.). Edző: Leo Grozavu.
Universitatea: Popescu – Mățel, Bălașa, Ferreira, Bancu – Qaka (Mateiu, 78.), Cicâldău, Ivanov (Roman, 78.), Nițu (Zakaric, 29.), Mihăilă – Ivan. Edző: Victor Pițurcă.
Vezette: Marcel Bîrsan (Bukarest).

{Z1}

{S1}