Kirántaná magát a gödörből a Sepsi OSK

Sánta Imre 2019. november 30., 11:33

Mély hullámvölgybe került a Sepsi OSK, hiszen az 1. Ligában több mint két hónappal ezelőtt szerezte utolsó győzelmét. A háromszékiek a pontvadászat 18. fordulójában az Universitatea Craiova együttesét fogadják, így hazai pályán tehetnek kísérletet arra, hogy megszakítsák sikertelenségi sorozatukat.

A Sepsi OSK kevés győzelmeinek egyikét a Craiova ellen szerezte. Archív Fotó: Facebook/Universitatea Craiova

Az olténiai csapat minden bizonnyal motiváltan, a győzelem szándékával érkezik Sepsiszentgyörgyre, hiszen az odavágón nem kis meglepetésre a piros-fehérek Goran Karanovic találatának köszönhetően három ponttal távoztak a Ion Oblemenco Stadionból.

Legutóbbi mérkőzésükön a háromszékiek a Konstancai Viitorul vendégeiként szaladtak bele egy nagy pofonba, ráadásul Răzvan Tincu és Rashid Bouhenna kiállításával komoly vérveszteséget is szenvedtek, ők ugyanis eltiltásuk miatt kénytelenek lesznek kihagyni a Craiova elleni összecsapást. Ezzel szemben a Victor Pițurcă korábbi román szövetségi kapitány által irányított Universitatea sima háromgólos győzelmet aratott az FC Hermannstadt ellen, és jelenleg csupán három ponttal vannak lemaradva a listavezető Kolozsvári CFR mögött.

A találkozó előtt Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője kihangsúlyozta, a jelenlegi nehéz helyzetükben minden egyes pontra szükségük van, és habár nem lesz könnyű dolguk, hiszen egy bajnokesélyes csapattal játszanak, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy kilábaljanak a hullámvölgyből.

A szakember kitért arra is, hogy az eltiltások miatt hiányosan kell felállniuk, de ennek tudatában készültek a mérkőzésre, és bízik abban, hogy akiknek az lesz a feladatuk, hogy pótolják a hiányzókat, tenni fogják a dolgukat.

{A}

„Mindannyian tudjuk, hogy jelen pillanatban minden pont és minden meccs nagyon fontos számunkra. Nem kivétel ez alól a soron következő találkozó sem, amelyen egy olyan csapat ellen játszunk, amely a bajnokság megnyerését tűzte ki célul. Mi igyekeztünk úgy felkészülni erre a mérkőzésre, hogy betömjük azokat a lyukakat, amelyek a kiállítások miatt keletkeztek a csapat szerkezetében.

Meggyőződésem, hogy akik az eltiltott játékosok helyett lépnek majd pályára, teljesíteni fogják a rájuk bízott feladatot.

A mi dolgunk most az, hogy amit emberileg lehetséges, mindent megtegyünk a pontszerzés érdekében” – nyilatkozta Leo Grozavu.

Hasonló véleményen van Gabriel Vașvari, a piros-fehérek középpályása is, aki szerint a csapat egy nehéz perióduson megy keresztül, de felkészültek a Craiova ellen, és bizakodóan néznek a mérkőzés elé.

„A Craiova ellen általában jól sikerültek a meccseink, most azonban Victor Pițurcă érkezésével kissé változik a helyzet, hiszen egy olyan tapasztalt edzőről beszélünk, aki tudja, hogyan kell felkészítenie csapatát minden egyes mérkőzésükre. De természetesen mi is keményen dolgoztunk a héten, és bízok abban, hogy elérjük azt, amit célul tűztünk ki erre az összecsapásra” – fogalmazott a Sepsi OSK labdarúgója.

A szombaton 17.30-kor kezdődő Sepsi OSK–Universitatea Craiova találkozót a Marcel Bîrsan, Ciprian Danșa és Marius Nicoară alkotta bírói hármas vezeti, és a Digi Sport 1, a Telekom Sport 1 és a Look Plus televíziós csatornák élőben közvetítik.

{Z1}

{S1}