Járható az új elkerülő út Csíkszeredában

Kovács Attila 2019. november 29., 18:04

Megnyitották péntek délután a forgalom előtt az új csíkszeredai elkerülő utat, amely a vasúti felüljárótól a Rét utcai vasúti átjáróig vezet, és kiegészíti a már tavaly elkészült elkerülő útvonalakat.

Fotó: Pinti Attila

Miután a híd közelében a körforgalom aszfaltozása elkészült, és a szükséges jelzésekkel is ellátták, ezt már csütörtökön használhatóvá tették az autók számára. Sokan ezt nem észlelték azonnal, és a Nagyrét utca felől közlekedve nem hajtottak be a körforgalomba, hanem az addig megszokott módon haladtak tovább, zavart okozva.

{K1}

Az 1,2 kilométeres hosszúságú elkerülő utat egyelőre ideiglenes jelleggel vehetik igénybe a járművek. Ezzel most már három irányból lehet behajtani a körforgalomba, amelynek szegélykövei még nincsenek, piros-fehér műanyag elemek helyettesítik ezeket.

Fotó: Pinti Attila

Arra kérjük az autósokat, hogy ne versenypályának nézzék az új útszakaszt, hanem egy makadámútnak

– hívta fel a figyelmet Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere.

{A}

A városvezető kérdésünkre elmondta, a közlekedésrendészettől pénteken kapta meg az engedélyt a polgármesteri hivatal az új útszakasz megnyitására, és minden olyan forgalmi táblát felszereltek, amelyek a biztonságos közlekedéshez szükségesek.

Néhány közlekedési tábla még hiányzik, így például az is, amely óránkénti 40 kilométeres sebességhatárt jelez majd az új útszakaszon, és azokra a nagyobb méretű jelzőtáblákra is várni kell még, amelyek a csatlakozások közelében a különböző városok felé igyekvőket igazítják a helyes irányba.

Fotó: Pinti Attila

Miután a mocsaras területen átvezető út terhelhetőségét a tervezői előírásoknak megfelelően a közúti forgalommal is kipróbálják, jövőben készül el teljes hosszában a 8 méter széles aszfaltréteg.