Ingatlanokat vásárol Kovászna Megye Tanácsa

Bíró Blanka 2019. november 28., 18:13

Több ingatlan vásárlását tervezi Kovászna Megye Tanácsa, hogy helyszíneket biztosítson az évek során gyarapodó, és bővülő feladatköröket ellátó intézményrendszerének. 

Képünk illusztráció

A testület csütörtöki ülésén 4,1 millió lejt különítettek el, hogy elindítsák az egykori tervezőintézet sepsiszentgyörgyi ingatlanának megvásárlását. Az elvi döntést már meghozták, folyamatban van az épület felértékelése, majd elkezdik a tárgyalást a tulajdonosokkal.

Tamás Sándor tanácselnök elmondta,

a város különböző helyszínein működő intézményeiket szeretnék megfelelő környezetbe helyezni.

A gyermekvédelmi rendszer bővül, így több helyre van szüksége, a személyi nyilvántartó hivatal két helyszínen működik, a megyei tanács levéltára pedig négy épületben található. Ezen intézmények helyzetét lehet rendezni az új ingatlan megvásárlásával. Ugyanakkor a Művészeti és Népiskola is helyhiánnyal küzd, új előadótermekre van szüksége.

{A}

Ugyanennek a folyamatnak a részeként vette át a megyei önkormányzat Kézdivásárhelytől a Szabadság utcai kazánházat, a 230 négyzetméteres ingatlanban a Művészeti és Népiskola számára alakítanak ki termeket. A tanintézetnek a céhes városban 60 diákja van, és hozzávetőleg 30-an vesznek részt felnőttképzésben – indokolta a döntést Tamás Sándor.

A Kommandó–Kovászna Sikló műszaki együtteshez tartozó, Kommandón található ingó és ingatlan együttes megvásárlásáról is született tanácsi határozat. Kovászna város önkormányzatával közösen rendezik a kisvasút helyzetét, Kommandón hat kilométerrel bővítik az útvonalat, abban bíznak, hogy beindíthatják a turisták számára a kisvasutat, amelyet jelenleg csak hébe-hóba működtet egy magánvállalkozó.