Lövések is eldördültek az ittas sofőr üldözése közben

Gergely Imre 2019. november 28., 14:13

Akciófilmekbe illő üldözési jelenet zajlott szerda délután Maroshévíz utcáin. A rendőrök egy rutinellenőrzés során készültek igazoltatni egy autóvezetőt, aki inkább elszáguldott. Az üldözés során több lövést is leadtak az autójára.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Igazoltatás céljával állított meg egy személyautót egy csendőrrel közösen járőröző rendőr Maroshévízen, szerdán délután fél négykor. Az autó meg is állt, azonban

amikor az iratait kérték, a gázpedálra lépett, és nagy sebességgel behajtott az egyik utcába, megpróbálva eltűnni hatóságok emberei elől.

A rendőrök az üldözés közben négyszer lőttek rá a menekülő járműre.

Az autót vezető 46 éves gyergyósalamási férfi egy elhagyott ház udvarán állt meg, levette az autóról a rendszámokat, és kiszaladt a mezőre, így próbálva elmenekülni.

Itt azonban már nem jutott messzire, rövid idő alatt elfogták. Azonosítása során kiderült, hogy korábban érvénytelenítették a jogosítványát, és az autó rendszámai egy másik járműhöz tartoztak.

{A}

A rendőrségen végzett vizsgálat kimutatta, a férfi alkoholt is fogyasztott, mielőtt a kormányhoz ült:

a  vizsgálat 0,60 mg/l alkoholt jelzett az általa kilélegzett levegőben.

A sofőrt huszonnégy órára őrizetbe vették, november 29-én pedig előállítják a bíróságon, kérve előzetes letartóztatásba vételének elrendelését. Jogosítvány nélküli és ittas vezetés címén indítottak eljárást ellene.