Rosszul sülhet el az is, ha csak tároljuk a petárdát

Antal Erika 2019. november 28., 11:42

Kihágásnak számít a pirotechnikai eszköz engedély nélküli birtoklása, még akkor is, ha azt nem használják. Ugyanakkor veszélyes is ilyen jellegű árut tárolni, mert bármikor balesetet okozhat, felrobbanhat, meggyulladhat. Elkezdődtek az ellenőrzések.

Képünk illusztráció Fotó: Pixabay.com

„A november 18. és január 6. közötti időszak az, amikor nagyobb figyelmet kapnak a petárdák, kisebb-nagyobb tűzijátékok kontrollja, fokozottan ellenőrizzük ezek használatát és forgalmazását” – hangsúlyozta lapunknak a rendőrségi szóvivő, hozzátéve, hogy első lépésben az engedéllyel rendelkező cégeknél vizsgálódtak, a továbbiakban pedig a jogi személyek mellett azokat a természetes személyeket is ellenőrzik, akik pirotechnikai eszközöket árulnak vagy birtokolnak. Főleg

a vasúti és autóbusz-pályaudvarok, piacok, bevásárlóközpontok környékén ellenőriznek a rendőrök, akik a törvénytelenül forgalmazott árut lefoglalják, az áru tulajdonosát, forgalmazóját pedig előállítják.

Ebben a szezonban még nem találkoztak kihágással Hargita megyében. Országos viszonylatban már tartottak egy átfogó ellenőrzést szeptember 26. és november 14. között, amely eredményeként 39 személy ellen indítottak eljárást, és 41 ezer lej értékben szabtak ki bírságot.

{A}

Maros megyében hét jogi, illetve engedéllyel rendelkező természetes személyt ellenőriztek, két helyen találtak törvénytelenséget. Három esetben visszavonta a rendőrség a forgalmazási engedélyt, illetve másfél kilogramm pirotechnikai eszközt koboztak el – tájékoztatott Ramona Varodi, a Maros megyei rendőrség szóvivője.