Sokkos állapotban került kórházba a medvetámadás áldozata

Széchely István 2019. november 26., 22:48

Mellkasi sérülései a legsúlyosabbak annak a férfinak, aki medvetámadásban szerzett többszöri zúzott sebeket testének gyomortájékán, az ágyéki részen és könyökén kedd este. Az elsődleges információk szerint a hidegkúti férfi az esztenáról tért haza, amikor saját kertjében rátámadt a nagyvad.

Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Súlyosak a sérülései annak a 28 éves hidegkúti férfinak, akit kedden este ért medvetámadás a településen. A Székelykeresztúrról a helyszínre riasztott mentővel érkező asszisztens – látva a sérült állapotát – mentőszakorvosos kocsit kért. A Székelyudvarhelyről kiküldött mentő átvette a sérültet, stabilizálták az állapotát majd kevéssel este tíz óra előtt az udvarhelyi kórházba vitték a férfit.

{K1}

Súlyos az állapota. (…) Nem csak egy egyszerű harapásról van szó, ennél jóval súlyosabb...

– tájékoztatott az elsődleges diagnózis alapján Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezérigazgatója. A mentőszolgálathoz beérkezett segélyhívás alapján úgy tudják,

a férfi az esztenáról tért haza, és már beért a saját kertjébe, amikor megtámadta a medve.

A mentőből közvetített diagnózis alapján az igazgató nagyon valószínűnek tartotta, hogy műteni kell a többszörös sérüléseket szenvedett férfit. Ez rövidesen be is igazolódott: a kórházi diagnózis szerint műtéti beavatkozásra szorul a sérült férfi, aki nagyon zavart és sokkos állapotban került kórházba, de magánál volt – tudtuk meg a mentőszolgálat ügyeletes diszpécserétől.

{A}

A végleges diagnózis alapján megerősítette a korábban felsorolt sérülések tényét, ugyanakkor azt is elmondta, hogy a medvetámadásban súlyosan megsérült férfit továbbszállítják a székelyudvarhelyi kórházból a csíkszeredaiba vagy a marosvásárhelyi klinikára, mert mellkassebészeti beavatkozásra szorul.