Kézműves ajándékkal lephetjük meg szeretteinket

Antal Erika 2019. november 26., 11:55

Környezettudatos, kézműves, személyre szabott ajándékokkal, illetve kávéval és teával, előadással, képeslapíró-és csomagoló sarokkal, masszázzsal, karácsonyfával, valamint sok-sok ötlettel és ünnepi hangulattal várja az Angyal Karaván november 29-30-án a marosvásárhelyieket és környékbelieket.

Környezettudatosan, kézműves, szép és hasznos ajándékot a karácsonyfa alá! – vallják a kezdeményezők Fotó: Czirjék Katalin

Az ötletgazda Czirjék Katalin, a Transylvanian Art and Trade női vállalkozókat egyesítő civil szervezet alelnöke érdeklődésünkre elmondta, sok olyan kézművest ismer, akik a magas költségek miatt nem vesznek részt a karácsonyi nagyvásárokon.

Annak ellenére, hogy már profik, és évek óta kézműveskednek, nem szállhatnak versenybe azokkal, akik vállalkozók és vásárról vásárra járva forgalmazzák termékeiket

– magyarázta a kezdeményező, aki Soós Zoltánnal, a Maros Megyei Múzeum igazgatójával egyeztetve a Kultúrpalota előterében várja a részvevőket, az „angyalokat” és az érdeklődőket.

{A}

Az eseményre több mint negyven kézműves jelentkezett be, valamennyien környezettudatos, kreatív ajándékkészítők, akik segítenek a kisebbeknek megírni a karácsonyi képeslapot, megtanítanak csomagolni és

ötleteket adnak, hogy „nagytatának lehet a zokninál szebb ajándékot is adni karácsonyra”

– magyarázta az ötletgazda, hozzátéve, hogy ne olyan fölösleges dolgokat vásároljunk, ami később felkerül a szekrény tetejére, vagy a kamra mélyére, mert már senkinek sem kell. Czirjék Katalin azt is elmondta, hogy gyűjtést is szerveznek:

a feldíszített karácsonyfa alá helyezheti bárki a becsomagolt ajándékait, amelyekkel a Materna Anyaközpont lakóit szeretnék meglepni.

A hétvégi, marosvásárhelyi rendezvényt követően vasárnap déli 12 órától Székelyudvarhelyen a Bocskai Házban várja az érdeklődőket az Angyalok Karavánja, amely következő szombaton, december 7-én Kolozsváron, a Planetárium kávézójában szervezi meg a karácsonyi vásárát. December 14-én Medgyesen a Schuller Házban és 15-én Segesváron a vasúti klubteremben tartanak hasonló rendezvényt. Ugyanazok a kézművesek lesznek ott zömében valamennyi helyszínen, de a helyiek is hozzájárulnak az események egyedi hangulatához – tudtuk meg a szervezőtől.

Aki részt vesz az Angyalok Karavánja bármely rendezvényén és ajándékot vásárol, kétszer lesz angyal, hiszen nem csak szeretteinek szerez örömet, de egy másik erdélyi családnak is – mutatott rá Czirjék Katalin.