Először győzött Székesfehérváron a GYHK

Gergely Imre 2019. november 25., 22:44

Véget vetett egy rossz sorozatnak a Gyergyói Hoki Klub: a piros-fehérek először nyertek Erste Liga mérkőzést a Fehérvári Titánok vendégeként. A hétfő esti mérkőzésen a játékot nagy fölénnyel uralva szerezték meg a három pontot.

Megtörte a GYHK a Fehérvári Titánok elleni idegenbeli rossz sorozatát Fotó: Fehérvári Titánok

A GYHK négy korábbi székesfehérvári meccsén egyetlen pontot sem tudott szerezni, a Titánok mumusai voltak hazai pályán a gyergyószentmiklósiaknak. A fiatalos lendülettel, sebességgel nem nagyon tudtak mit kezdeni a piros-fehérek.

Egészen hétfő estig.

{A}

Most is nagy sebességgel korcsolyázott a hazai együttes, de ezúttal a gyergyói csapat megtalálta ennek az ellenszerét, és szilárd védekezésből gyorsan támadásba váltva tudta irányítani a játékot. A 7. percben a Rupert ikrek összjátéka után kipattanóból Péter szerezte meg a vezetést a hangos vendég szurkolótábor örömére. Ez láthatóan megzavarta a hazai fiatalokat, és Góga Csergő passza után szép cseleket bemutatva csúszott a kapu elé, megszerezve a második találatot is.

Fotó: Fehérvári Titánok

A második harmad elején jött az újabb GYHK gól, Vorobjev és Pesztunov nagyszerű összjátéka után került Csergő elé a korong, aki hatalmas gólt lőtt. A gyergyóiak csatára ezzel egy nagyon frusztráló időszakot zárt le. Tíz pont nélküli Erste Liga meccs után volt ismét végre eredményes.

Ezen a mérkőzésen mutatkozott be Mitchell Jones, a GYHK legfrissebb igazolása, és rögtön egy hatalmas bombagóllal, az első emberelőnyös lehetőséget kihasználva.

Fotó: Fehérvári Titánok

0–5-nél mehettek szünetre a felek, hiszen a harmad utolsó percében egy, a fehérvári kapunál történt buli után Matt Rupert is betalált Gyenesnek.

Ezzel egyértelműen eldőlt a meccs, a záró játékrészben már nem erőltette a támadásokat Malcolm Cameron együttese, inkább a hazaiak próbálkoztak, keresve a becsületgólt. Ez végül négy perccel a vége előtt meglett, Cooke-nak Zion tudott betalálni, de ezt megelőzően még Vorobjev is eredményes volt, amikor emberhátrányban Pesztunov passzával egyedül törhetett kapura. 1–6 lett a végeredmény, azaz a GYHK nemcsak megtörte a fehérvári pálya átkát, de fölényesen tette ezt.

Fotó: Fehérvári Titánok

A két csapat pénteken újra összecsap, a találkozó helyszíne akkor Gyergyószentmiklós lesz.

Erste Liga alapszakasz
Fehérvári Titánok–Gyergyói Hoki Klub 1–6 (0–2, 0–3, 1–1)
Gólszerzők: Michael Zion (57.), illetve Péter Zsolt (7.), Góga Attila (14.), Csergő Hunor (25.), Mitchell Jones (28.), Matthew Rupert (40.), Pavel Vorobjev (55.)
Kiállításpercek: 39–41 (ebből a fehérvári Kiss Rolandnak és a gyergyói Ryan Rupertnek 25-25 perces végleges killítás)
Kapura lövések: 24–32

Fotó: Fehérvári Titánok

{G1}

{H1}

Fotó: Fehérvári Titánok

Fotó: Fehérvári Titánok