Medve támadt egy férfira Háromszéken

Székelyhon 2019. november 25., 16:41

Medvetámadásban sérült meg egy papolci férfi vasárnap, ellátásra a sepsiszentgyörgyi megyei sürgősségi kórházba szállították.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

„Miután az 112-es sürgősségi hívószámra befutott a hívás, hogy medve támadt egy férfira Papolc–Csomakőrös környékén, a Ro-Alert rendszeren keresztül figyelmeztettük a lakosságot a veszélyre. A férfit a sepsiszentgyörgyi megyei sürgősségi kórházba szállították a mentők” – tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget a katasztrófavédelem.

{A}

Eva Popovici, a Kovászna Megyei Mentőszolgálat szóvivője a hírügynökségnek elmondta, a férfit, aki a legelő állatokat felügyelte, az arcán sebesítette meg a nagyvad.

Az utóbbi években megnőtt az élelemért a települések környékére járó medvék száma a megyében, és egyre gyakoribb, hogy gépkocsi, vonat gázolja el az országútra, vasútra tévedt nagyvadat. Nemrég Bodok közelében gázolt halálra egy medvét a vonat, egy másik példányt pedig a Kézdivásárhely és Brassó közötti 11-es országúton ütött el egy gépkocsi. Az állatot azonnal a zernyesti medverezervátumba szállították, ahol azonban el kellett altatni, mert nem tudták megmenteni.

{K1}