Az állatkertben lábadozik az elütött medvebocs

Simon Virág 2019. november 25., 13:12

Javult az állapota, de még mindig nem eszik semmit az a medvebocs, amelyet csütörtökön este gázoltak el az Ákosfalva községhez tartozó Göcsön.

Orvosi felügyelet alatt van az elgázolt medvebocs Fotó: Marosvásárhelyi Állatkert

Mint arról a balesetet követően beszámoltunk, az elgázolt medvebocsot még csütörtökön este a marosvásárhelyi állatkertbe szállították, állapota akkor még válságos volt.

A Székelyhon érdeklődésére hétfőn a marosvásárhelyi állatkert állatorvosa, Benedek Barna elmondta, hogy a vadállatot még akkor este kivették a szállításra alkalmas, de egyébként kis méretű ketrecből. A baleset következtében semmije nem tört el, csak pár zúzódás van rajta.

Napokig sokkos állapotban volt, sem vizet, sem élelmet nem fogadott el. Még mindig nem eszik, de már nem tűri, hogy megvizsgálják, morog és folyamatosan mozog közben.

{A}

Benedek Barna elmondta, hogy többször egyezettek már illetékes igazgatóságok és hivatalok képviselőivel is és arra jutottak, hogy amennyiben a vadállat helyrejön, nem viszik rezervátumba, hanem szabadon engedik. „Erről még korai most beszélni, hiszen

a kis medve állapota még mindig bizonytalan, nem lehet biztosra azt mondani, hogy helyre fog jönni.

Kétségkívül jobban van, mint a balesetet követő napon, de nem tudni mikor kezd el táplálkozni. Külön helyre van zárva, ahol nyugodt lehet és reméljük, hogy felépül” – mondta el a szakember.