Büntetőkkel maradt alul Debrecenben a GYHK

Gergely Imre 2019. november 22., 23:07

Tíz emberhátrányt kivédekezve, kétgólos hátrányból talpra állva jutott el a szétlövésig a Gyergyói Hoki Klub. A mérkőzés rávezetések után dőlt el a debreceniek javára, de a piros-fehérek minden elismerést megérdemelnek.

Végletekig küzdelmes meccset játszott a két együttes Debrecenben Fotó: DEAC

Nagyot harcolt a Gyergyói Hoki Klub a jégkorong Erste Liga újabb magyarországi túrájának első állomásán, Debrecenben, egy olyan mérkőzésen, ahol remekelt a két kapus,

Hetényi 40, Cooke 43 védést mutatott be.

A GYHK ezúttal tökéletes teljesítményt nyújtott emberhátrányban – tíz két percet védekezett ki – és emberelőnyben is kiemelkedőt nyújtott: a hat ilyen lehetőségéből hármat kihasznált.

A vezetést a házigazdák szerezték meg Hári góljával, amire első emberelőnyös lehetőségéből Ferencz-Csibi találatával válaszolt a GYHK, de az állás nem sokáig maradt így, Novotny lövése után ismét előnybe került a házigazda.

{A}

A második harmad nagy küzdelmet hozott, gyergyói fölénnyel, de góltalanul, a harmadik elején pedig ismét eredményes volt a DEAC, Mazzag talált be. Eléggé reménytelen helyzetben volt ekkor Malcolm Cameron együttese, hiszen a remekelő Hetényinek kellett legalább két gólt ütni.

Mégis sikerült a feltámadás, előbb Valdix, majd Nagy is betalált, négy perccel a rendes játékidő vége előtt 3–3 volt az állás.

Az utolsó két percben ismét emberhátrányban kellett védekeznie a gyergyóiaknak, és miután ezt kihúzták, az hosszabbításban is ki kellett bekkelni egy ilyen két perces időszakot. Ez is sikerült, jöhettek a rávezetések.

A 11. körig elhúzódott a szétlövés, amikor végül Molnár beállította a 4–3-as végeredményt. két pont maradt Debrecenben, egy került Gyergyószentmiklósra.

Erste Liga alapszakasz
Debreceni EAC-Gyergyói Hoki Klub 4–3 (2–1, 0–0, 1–2, 0–0, 1–0) – szétlövés után
Gólszerzők: Hári Norbert (3.), Dominik Novotny (10.), Mazzag Dániel (43.), Molnár Dávid (65., győztes büntető) illetve Ferencz-Csibi Róbert (8.), Andreas Valdix (52.), Nagy Csaba (56.).
Kapura lövések: 47–43
Kiállításpercek: 24–30, (ebből Markovnak, illetve Gógának 10–10 perc fegyelmi)

{G1}

{H1}