Felőrölte ellenfelét a címvédő

Józsa Csongor 2019. november 22., 22:40

Esélyeshez méltóan szerezte meg a győzelmet a Kolozsvári CFR. Viszonylag simán múlta felül az újoncot, így ott maradt a tabella élén.

Remek a hazai mérlege a kolozsváriaknak. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR

Pénteken este a labdarúgó 1. Liga alapszakaszának 17. játéknapját nyitotta a Kolozsvári CFR és a Chindia Târgoviște párharc. Tökéletes rajtot vett a címvédő, már a 3. percben megszerezte az előnyt. A vendégek kapusa rosszul szabadított fel, középre lőtte, Itu lecsapott rá, az üresen hagyott kapu bal oldalába küldte a labdát (1–0).

{A}

Ez a találat megalapozta a meccs folytatását, a hazaiak irányítottak, Camora révén a második gólt is megszerezhették volna, ezúttal a hálóőr nagyot védett.

A vendégek is megpróbálkoztak az építkezéssel, ellenfelük jól zárta a területet. Azért két apró helyzetet összehoztak.

A pihenő előtt, a 43. percben Omrani ajtó-ablak szituációban, a kimozduló kapust átejtette, a játékszer a kapufára vágódott. Pár pillanatra rá Arlauskisnak is nagyot kellett nyújtózkodnia egy távoli löketet követően.

A második játékrész óriási CFR-helyzettel indult, Deac tizenegyről nem tudott túljárni a kapus eszén, Aioani bravúrral hárított. A játék képe nem változott, az erdélyi együttes kézben tartotta a párharcot.

Az i-re a pontot – egyben a három pont biztos megkaparintását – a 71. percben tette fel a házigazda, Bordeianu egy hosszú támadást értékesített.

A CFR-játékos duplázott, a 80. percben húszról lőtt a bal alsóba. A végjátékban teljesen feladta a vendégcsapat, Camora pedig a negyediket is belőtte.

A CFR hazai mérlege egészen imponáló: nyolc mérkőzéséből hetet megnyert, egyszer döntetlen lett.

A kincses város együttese legközelebb már az Európa Ligában játszik, csütörtök este a Lazio otthonában.

Labdarúgó 1. Liga, 17. forduló:

Kolozsvári CFR–Chindia Târgoviște 4–0 (1–0).
Dr. Constantin Rădulescu Stadion. Vezette, Iulian Călin.
Gól: Cătălin Itu (3.), Mihai Bordeianu (71., 80), Camora (87.).
Kolozsvári CFR: Arlauskis – Susic, Vinicius, Boli, Camora – Itu, Bordeianu (Aurelio, 82.), Culio – Deac, Omrani (Păun, 67.), Costache (Traore, 61.). Edző: Dan Petrescu.
Chindia: Aioani – Martac, Benga, Leca, Neciu – Neguţ (Yameogo, 64.), Raţă, Bic, Burlacu – Cherchez, Dumiter. Edző: Viorel Moldovan.

{Z1}

{S1}