SZFC: már az első félidőben eldőlt a Sellenberk elleni meccs

Zátyi Tibor 2019. november 22., 17:20

Nem volt esélye a pontszerzésre a Székelyudvarhelyi FC-nek a labdarúgó 3. Ligában, pénteken délután 4–0-ra kapott ki a Sellenberki Viitorul otthonában.

Kevés helyzete volt az SZFC-nek Fotó: Kovács Attila

Hideg, szeles időben rendezték a mérkőzést, Feleken nagyon kevesen voltak kíváncsiak a két együttes játékára. Jobban kezdett Sellenberk, a 8. percben második szögletét gólra is váltotta, Cîrstea fejelt a kapuba. A kezdeti sokkból ébredezni kezdett az SZFC, kiegyenlítette a játékot, ám a fiúk erejéből csak távoli lövésekre futotta.

És jött az újabb hazai gól, az udvarhelyiek saját térfelükön veszítettek labdát, a hazaiak ellentámadásba lendültek, és Cîrstea ajtó-ablak helyzetben nem hibázott. Helyzetek nélkül folytatódott a meccs, egészen a 44. percig, amikor Neacșa szögletből gyönyörűen tekert a hosszú oldalra, a labda a kapufáról pattant ki.

A játékrész hosszabbításában ismét elaludt az udvarhelyi védelem, újabb labdavesztés, újabb ellentámadás, újabb sellenberki gól, Cîrloanță is feliratkozott a gólszerzők közé.

A második félidőben is főleg a hazaiak akarata érvényesült a pályán, ám ez helyzetekben egyszer csúcsosodott ki, az 50. percben ismét a kapufa mentette meg az SZFC-t az újabb góltól.

{A}

A szépítéshez a 72. percben állt a legközelebb a vendég együttes, előbb Szőcs, majd Crișan próbálkozását hatástalanították a hazaiak. A hajrára már elfogyott az erő is a fiúk lábából, a hazaiaktól Cîmpeanu egy gyönyörű kapáslövéssel állította be a 4–0-s végeredményt.

Egy forduló maradt idénre a harmadosztályból, jövő pénteken 14 órakor az SZFC a Besztercei Gloria együttesét fogadja a sétatéri stadionban.

3. Liga, 14. forduló:
Sellenberki Viitorul–Székelyudvarhelyi FC 4–0 (3–0).
Gólszerzők: Cîrstea (8., 24.), Cîrloanță (45+1.), Cîmpeanu (85.).
SZFC: Tudose – Marucza, Crișan, Bucur, Berkeczi (Kovács, 46.), Izmană, Tankó (Györgydeák, 68.), Jakab (Pál, 46.), Iovu (Vékás, 52.), Szőcs, Viorica.

{Z1}

{S1}