Ketrecet vittek az elgázolt és árokba esett sérült medvéhez

Simon Virág 2019. november 21., 20:56

Az Ákosfalva községhez tartozó Göcs határában újabb medvét gázoltak el csütörtökön este. A medve nem pusztult el az ütközés következtében, a helyszínre kiszálló marosvásárhelyi állatkert munkatársai pedig ketrecet vittek az állat elszállítására.

A medve nem pusztult el az ütközés következtében Fotó: Info Trafic Mureș/Facebook

A Maros megyei prefektúrától kapott információk szerint a vadállat nem pusztult el az ütközés következtében. 

A helyszínre kiszálltak a hatóságok és az állatkert szakértői is, akik egy szállításra alkalmas ketrecet vittek a helyszínre.

Raluca Creţ, a Maros megyei prefektúra sajtószóvivője portálunknak elmondta, hogy a medve életben maradt, elkábították és a marosvásárhelyi állatkertbe szállították. A balesetet okozó bukaresti rendszámú személyautóban két személy utazott, egyikük sem sérült meg,

Maros megyében augusztus óta ez a hatodik nagyvad, amelyet elütnek a közutakon. Csütörtök délben Maros megye prefektusa összehívta a sürgősségi esetek bizottságát, és az illetékesekkel átbeszélték, hogy kinek mi a teendője, ha egy védett állatot vagy bármilyen vadállatot elütnek a közutakon.

Leszögezték, kinek milyen feladata van, ki kit és mennyi időn belül kell értesítsen, és ki milyen döntéseket hozhat meg. Mindezt szabályozzák az érvényben levő törvények, de a prefektus szerint, mivel sok ilyen jellegű baleset van, fontos ezeket tisztázni.

{K1}

Mint ismert, Hargita megye prefektusát azután váltották le tisztségéből, miután elütöttek egy medvét Parajd közelében, és tíz órán keresztül hagyták szenvedni az úton, mielőtt elaltatták volna.

{A}