Ajándékot termő fához várják az adakozókat

Hegyi Zsuzsánna 2019. november 21., 15:22

Újszerű, jó állapotban lévő játékokat, tanszereket, illetve a tavalyi kiadáshoz képest újdonságként higiéniai szereket és eszközöket várnak szombaton a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt önkéntesei a főtéri Ajándékot termő fa alá.

Archív Fotó: Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt

Névcserével és egy kis újítással idén is meghirdette segélyező akcióját a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt. A lényege, hogy az adományozók segítségével gyergyói gyerekek karácsonyát teszik élhetőbbé.

Az igényekhez igazítottuk az akciónkat, mivel láttuk, hogy a tanszerek és játékok mellett sok helyen jól jönnek a higiéniai szerek és eszközök is

– ismertette az idei kiírás részleteit Ferenczi Lilla, a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt önkéntese. Az adományokat november 23-án, 10 és 17 óra között a főtéri parkban fogadják. A szervezők az akciót megelőző utolsó méterekben pontosítottak még néhány részletet:

a felajánlásokat nem szükséges becsomagolni vagy dísztasakba tenni, mert azokat a kiosztás előtt szortírozzák a megajándékozott gyermekek életkorához, neméhez igazítva.

A vöröskeresztesek kérése ugyanakkor az, hogy csak új, illetve megkímélt állapotban lévő játékokat, tanszereket, valamint könyveket ajánljanak fel az adományozók. A szombati megmozdulás alkalmával vérnyomás- és vércukorszint-méréssel, meleg teával hálálják meg az önkéntesek az adományozók jólelkűségét, de lesznek apróbb meglepetések is a program során – ígérik.

{A}

Az összegyűlő felajánlásokat még az ünnepeket megelőzően, várhatóan december 23-án juttatják el a nélkülöző gyerekekhez. Tavaly 215 gyereket ajándékoztak meg, és az alapcél ellenére nemcsak gyergyószentmiklósi családokhoz jutottak el, hanem az egész medence településére vittek csomagokat.