Betlehemes találkozónak ad otthont Csíksomlyó és környéke

Székelyhon 2019. november 20., 19:19

Idén is megtartják a már hatodik kiadásához érkező Székelyföldi Betlehemes Találkozót a „Csobod Öröksége” Egyesület szervezésében, a Csíktaplocai Betlehemes csoport támogatásával. A rendezvénynek így Csobotfalva és Csíktaploca ad otthont.

Betlehemes produkciókat láthatnak az érdeklődők a hamarosan sorra kerülő találkozón. Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Az esemény célja a székelyföldi betlehemes játékok megismertetése, illetve az ezeket követő szakmai véleményezések általi megértésük és értelmezésük, amihez az érdeklődők segítségét is kérik a szervezők.

A Székelyföldi Betlehemes Találkozó december 15-én 8 órától szentmisével kezdődik a Csíksomlyói Kegytemplomban, 9 órától a Csobotfalvi Betlehemes csoport mutatja be játékát, szintén a kegytemplomban, ezt követően nyitják meg a rendezvényt 9 óra 30 perctől.

10 órától fellépnek a csíksomlyói, csobotfalvi, csíktaplocai, borzsovai, szépvízi, csíkszentdomokosi, ditrói, hidegségi, kászonaltízi, kézdiszentléleki, tekerőpataki, lövétei szentegyházi betlehemesek, akik a csíksomlyói, csíkcsomortáni, csobotfalvi és csíktaplocai templomban, valamint a csíksomlyói és csíkcsomortáni gyerekotthonokban mutatják be a karácsonyváró produkcióikat.

13 órától kiértékelővel és közös ebéddel zárul a rendezvény a csíktaplocai kultúrotthonban.

A szervezők kiemelték, hogy az érintett plébánosok készségesen fogadták a betlehemes produkciók bemutatásának ötletét, és támogatják a rendezvény lebonyolítását.