Prágába utazott a Sapientia hokicsapata

Dobos László 2019. november 20., 15:45

Új kihívás előtt áll a Sapientia U23-as jégkorongcsapata, amely elkezdi mérkőzésit az Európai Egyetemi Hoki Ligában (European University Hockey League, EUHL).

Kemény ellenfelek várnak a Sapientia hokicsapatára Fotó: Pinti Attila

A Sapientia U23 csütörtökön Prágában kezd, pénteken Trencsénbe utazik, ezt követően, vasárnap és hétfőn két Hokiklub Budapest elleni meccs következik a magyar fővárosban. A túra zárásaként kedden Besztercebányán vendégeskedik a székelyföldi egyetemista hokicsapat.

Az EUHL keleti csoportjának összetétele: UMB Hockey Team Banska Bystrica (Besztercebánya, szlovák), Gladiators Trencin (Trencsén, szlovák), Uni-Ice Hockey Ostrava (cseh), UK Praha (cseh), UHC Pardubice (cseh), Diplomats Pressburg (szlovák), UKF Nitra (Nyitra, szlovák), UTB Zlín (cseh), Hokiklub Budapest és Sapientia U23.

{A}

„Az EUHL, akárcsak a Sapientia U23, az észak-amerikai egyetemi jégkorong elveire támaszkodik. A tengerentúlon egy sportoló fejlődésének kiemelten fontos szakasza az egyetemi évekkel egybeeső időszak, amely arra szolgál, hogy a játékos mentálisan és fizikálisan fel tudjon készülni a felnőtt jégkorongra, közben pedig tanulmányait is ugyanakkora hangsúllyal tudja végezni. A mieink a most folyó szezonban szlovák, cseh és magyar csapatokkal szerepelnek azonos divízióban.

Emiatt a hazai mérkőzések egy részét is Székelyföldtől távol játsszák, viszont lesz néhány csapat, amely vállalni tudja, hogy ideutazzon. Az első kiszállás nemcsak az újdonság és a tapasztalatlanság miatt ígérkezik nehéznek, de a komoly játékerőt képviselő ellenfelek, a megterhelő utazások, a sűrű program is nagy kihívás elé állítja majd a fiúkat” – olvasható a Sapientia U23 közleményében.