Négyen harcolnak két rájátszásbeli helyért

Zátyi Tibor 2019. november 20., 12:02

Szinte az egész mezőny esélyes arra, hogy bejusson a teremlabdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásába. A Futsal Klub Székelyudvarhelynek azonban ehhez komoly bravúrra van szüksége.

Ledolgozható hátrányban van az FK Székelyudvarhely Fotó: Veres Nándor

Öt forduló maradt hátra, és két csapat helye gyakorlatilag borítékolható az első négyben: a címvédő, hétből hét meccset nyert Csíkszeredai Imperial Wetnek és az ezüstérmes Galaci Unitednak. A maradék két helyre még négyen pályáznak, a Dévai Autobergamo, a Dunărea Călărași, a Temesvári Informatica és a Futsal Klub Székelyudvarhely.

Utóbbi két együttes hétfőn Temesváron csapott össze, és bár az FK megszerezte a vezetést, nem találta az ellenszert a hazaiak feljavuló játékára, akik végül 6–3-as győzelmet arattak.

{A}

Az Informatica további két pontot szerzett a héten, miután a Román Labdarúgó-szövetség fellebbviteli bizottsága eltörölte a fegyelmi bizottság által korábban kiszabott büntetést.

Mint ismert, a Béga-parti együttest két pont levonásával és pénzbírsággal büntették, mivel nem fizette ki elmaradását a csapat korábbi játékosa, Dumitru Mimi Stoica felé. A temesváriak feljöttek a táblázat harmadik helyére, megelőzve Dévát és Călărași-t.

Az Imperial Wetnek még lesznek meccsei az udvarhelyi sportcsarnokban Fotó: Veres Nándor

Az FK továbbra is a hatodik helyen áll, és ahhoz, hogy elcsípje a felsőházi rájátszást érő negyedik helyet, hátramaradt négy mérkőzésén legalább öt pontot kell ledolgoznia az előtte állókkal szemben. Idén még három meccse lesz a csapatnak, hétfőn Călărași együttesét fogadja, december 8-án az Imperial Wet „vendége” lesz (a mérkőzést valószínűleg az udvarhelyi városi sportcsarnokban rendezik), majd 11-én a Galaci Unitedot látja vendégül.

A téli szünet után két fordulót rendeznek még az alapszakaszban, a 13. játéknapon szabadnapos lesz az FK, míg az utolsó fordulóban, február közepén a Dévai Autobergamóhoz látogat.

{S1}

Kézdi robog az élvonal felé

A Kézdivásárhelyi SE hetedik mérkőzésén is győztesen hagyta el a pályát a teremlabdarúgó 2. Ligában, kedden este hazai környezetben 2–0-ra verte a Gyergyószentmiklósi Intert. A háromszéki együttes kimagaslik a 2-es szériából, mögötte a Gyergyóremetei Kereszthegy a második, épp a hetedik játéknapon győzte le 7–2-re és előzte meg a Dévai West együttesét.

Nagy valószínűséggel ez a három csapat jut tovább a másodosztály felsőházi rájátszásába, mivel a Korondi Junior és a Gyergyói Inter négy-négy pontot gyűjtött, míg a Marosvásárhelyi VSK 0 egységgel áll a táblázaton (korábban hat pont levonással büntették).

{S2}