Pótvizsgáznia kell a magyar fociválogatottnak

Józsa Csongor 2019. november 19., 23:39

Nem adott esélyt Wales, magabiztos játékkal legyőzte Magyarországot. Ott lesz az Európa-bajnokságon, de egy kis esély még maradt a piros-fehér-zöldeknek is.

Csak villanásai voltak a magyar csapatnak Fotó: MTI/Kovács Tamás

Egyszerű volt a kedd esti feladat képlete: Magyarországnak le kellett győznie Walest, hogy ott legyen a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon. Az E csoportból a horvátok már kivívták a szereplési jogot.

A hazaiak voltak kezdeményezőbbek az elején, Bale próbálkozott távoli lövéssel, amit Gulácsi magabiztosan ölelt magához. A 15. percben egy gyors, jobb oldalon vezetett támadásnál Bale tekert középre, Ramsey ütemszerűen érkezett, senkitől sem zavarva fejelt a hálóba (1–0).

Ezzel Wales állt továbbjutásra, ráadásul a csoport másik találkozóján Szlovákia is megszerezte a vezetést. Azaz, a magyarok lecsúsztak a negyedik helyre.

{A}

Fokozatosan próbálkoztak a vendégek, hogy feljebb tolják védekezésüket, alapos nehézséget okozott, hogy elérjenek a kapuig. A 34. percben komoly lehetőség volt az egyenlítéshez: Szalai tálalt Szoboszlai elé, aki tizenegyről a kapusba lőtt, a kipattanót Sallai az eldőlő hálóőrbe pöccintette.

Wales magabiztosan megőrizte előnyét a pihenőig.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A második félidőt újabb góllal indította a házigazda: egy szabadrúgást Bale ívelt be, Ramseyre senki nem figyelt, arra is volt ideje, hogy lekezelje, így könnyedén lett 2–0.

Ezzel nagyban eldőlt minden, a folytatásban Wales lelkesen focizott, irányította a játékot, a magyaroknak pedig innen kezdve hármat kellett volna lőniük a továbbjutásért. Még csak arra sem futotta, hogy a szépítést összehozzák.

Magyarországnak marad a pótselejtező, pénteken kap ellenfelet a Nemzetek Ligája márciusi meccsére. Két találkozón két győzelem kell, hogy kijusson a kontinenstornára.

Labdarúgó Eb-selejtező, E csoport, 10. forduló:
Wales–Magyarország 2–0 (1–0).
Cardiff, City Stadion, vezette: Hațegan (román).
Gól: Aaron Ramsey (15., 47.).
Wales: Hennessey – Roberts, Lockyer, Mepham, Davies, B. – Morrell (Ampadu, 50.), Allen – Ramsey, Bale (Wilson 88.), James – Moorse.
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics, Lang, Baráth, Nagy Zsolt – Pátkai, Nagy Ádám (Kovács I., 60.) – Dzsudzsák (Varga R., 72.), Szoboszlai, Sallai – Szalai Á. (Holender, 83.).

{Z1}

{S1}