Ígérik, hogy Mikulásra elkészül az új udvarhelyi jégpálya

Kovács Eszter 2019. november 20., 09:14

December 6-án már az új, fedett jégpályán kezdődik a korcsolyaszezon Székelyudvarhelyen: jó ütemben halad a városi strand melletti létesítmény kivitelezése. Az új sportpálya egyszerre több célközönséget is kiszolgál majd.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Hosszas tervezés előzte meg a székelyudvarhelyi fedett jégpálya megépítését, végül tavaly hozzáfogtak a terület rendezéséhez. Az építkezés az ütemterv szerint halad, az idei szezont már az új létesítményben nyitják meg.

Jól haladtak a nyáron

Arról már beszámoltunk, hogy a nyár folyamán elkészült a pálya fém tetőszerkezete, amelyre felkerült a dupla, speciális antikondenz bevonatú ponyva is. Ezt követően készült el a pálya alapja. A földmunkákat követően elhelyezték a jégfelület kialakításához szükséges hűtőberendezést, amelyre később egy speciális betonréteg került.

Fotó: Erdély Bálint Előd

„Az elmúlt napokban felszerelték a palánkrendszert is. Szintén a múlt héten megérkezett a pálya működéséhez szükséges konténerek egy része is: az öltözők egy része, a mosdók és a WC-k” – sorolta kérdésünkre Zörgő Noémi, a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal sajtószóvivője. Hozzátette,

a lelátó, a hőbefúvó-rendszer, valamint az öltözők egy része csak jövőben fog bekerülni a jégsátor alá.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Mikuláskor nyitás, meglepetésekkel

A tervezett ünnepélyes megnyitó december 6-án délután öt órakor lesz. Megtudtuk ugyanakkor, hogy az új létesítmény nyitásrendje egyelőre nem végleges, annyi bizonyos, hogy az eddig megszokott módon délelőttönként és minden délután lesz lehetőség korcsolyázni. Továbbá, az ünnepi időszakban, valamint a vakációk idején speciális programmal várja majd a korcsolyázni vágyókat.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Az új fedett pálya egyszerre több célközönséget is kiszolgál majd: otthont ad a jégkorongedzéseknek, illetve itt tartják majd a mérkőzéseket is.

Elkezdődik idéntől a Korisuli nevű program is, amely kisiskolások számára kínál lehetőséget a korcsolyázás szakszerű elsajátítására,

de lesz emellett korcsolyaoktatás is, amelyen felnőttek és gyerekek egyaránt részt vehetnek.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Hárommillió 450 ezer lej volt elkülönítve a projektre, amelyből eddig összesen 2,9 milliót költöttek el, a különbözet pedig fedezi az idénre még betervezett munkákat. A pálya körüli térrendezés azonban már 2020-ra marad.

{A}